Hirmagazin.eu
Főoldal » Szívszorító, ami kiderült Rácz Jenő családjáról! Édesapja vallomást tett
Bulvár

Szívszorító, ami kiderült Rácz Jenő családjáról! Édesapja vallomást tett

A szenvedés miatt döntött így…

Rácz Jenő édespja, Rácz Jenő Ivánról kevesen tudják, hogy mivel is foglalkozik. Pszichodráma vezető, vallásbölcsész, buddhista tanító, valamint jógatanár. Az, hogy miért tért erre az útra, őszinte és szívszorító vallomást tett.

“Elképzelhető, hogy kíváncsi, milyen az életútja annak az embernek, aki másoknak szeretne segíteni problémáik leküzdésében, vagy meditációt tanít. Meglehetősen rögös. Az ezredforduló előtt és tájékán nagyon komoly krízishelyzet fordította figyelmemet az önismeret és a meditáció felé. Előtte sikeresnek láttak az emberek, erős befolyás, boldognak látszó család. Azután felborult minden. Feleségem elvált tőlem, elvesztettem a családom. Szenvedtem. A környezetem pedig tőlem szenvedett. Érzelmeim kuszák és csapongóak voltak. Hitemet, családomat, egzisztenciámat vesztve kuporogtam az albérletemben. Szó szerint mindenemet elvesztettem, ami addig a világot jelentette számomra. Semmim nem maradt, szó szerint semmim. Csak a fájdalom, amit babusgattam magamban. A fájdalom és önsajnálat volt egyetlen vagyonom és barátom

Két út állt előttem. Az egyik, amelyben „belefolyok” a veszteségek sodró patakjába, az önsajnálatba, önmagamat felmentve és a többieket hibáztatva, és a másik, amelyben őszintén magamba tekintek önkritikával mélyen, nagyon mélyen. Választottam, de a változás nagyon lassan történt bennem. Elkezdtem egyéni terápiára, pszichodrámára járni, meditálni, jógázni. Eleinte még sűrűn jöttek a régi reflexek, amelyben az egóm akarta mutatni az utat, magamnak és másoknak, gőgösen és önzőn. De ilyenkor az élet valahogy mindig orrba vert. Amikor már sokadszor tápászkodtam fel a földről, elkezdtem gondolkodni, hogy én vajon mit nem teszek jól. Nem volt kellemes szembenézni ezzel. Sok mindent találtam, és minél több mindent találtam, annál több önismeretre, útmutatásra vágytam. Nagyon lassan derengett, hogy mit rontottam el, mi az, amit hagytam, hogy mások elrontsanak az életemben.

Szembe találtam magam tabuimmal, félelmeimmel, szorongásaimmal, érzelmi hiányaimmal. Így kezdtem képezni magam. Iskolákba, intézményekbe jártam, diplomáim lettek. Önismereti csoportokban vettem részt, majd egyéni és ezzel párhuzamosan szupervíziós csoportokban ellenőrizték tanáraim fejlődésem, tudásom. Mestereim, tanáraim lettek. Gurum, Szwámi Véda Bhárati irányítása alatt gyakoroltam, gyakorlok. Évente kétszer Indiában az ashramban Swami Veda Bhárati vezetése alatt csendelvonulásokon veszek részt. 2013 decemberében Szvámi Véda Bhárati spirituális névvel, identitással ajándékozott meg egy beavatás keretén belül. Yajvaa, kiejtése Jadzsva.

A lecsillapodás, a meditációs elmélyedés mély megnyugvást hozott számomra, környezetemnek.

Évekkel ezelőtt kezdtem el emberekkel foglalkozni. Hasonló botorkálókkal és szenvedőkkel, mint én voltam. Azóta különböző témával foglakozó pszichodráma önismereti csoportokat vezetek. Csend elvonulásokat, különböző meditációs csoportokat szervezek, vezetek itthon és Indiában lévő asramban. Többféle módszer áll rendelkezésemre, amivel élhetek, de a legfőbb „módszerem” forrása mégis a saját életem, a tapasztalataim, a saját megélt szenvedésem és a mindennapos meditációban megélt lecsendesedés, nyugalom, béke és intuíció.”

Forrás: blikkruzs.blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RTL Klub

Hasonló hírek

Egyre vékonyabb – komoly betegséget sejtenek a rajongók

Edit

Így nézett ki Szandi hosszú hajjal 1994-ben – Ritka fotó az énekesnőről!

Géza

Börtönbe kerülhet a Kossuth-díjas színésznő

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!