Image default
Életmód hírek

Szívszorító: a hős magyar fiú, Fehér Sándor hegedűművész, másokat menett a hajóról.. – tegnap emlékeztünk rá

Budapest —Először beszélt a nyolc évvel ezelőtti, január 13-i hajótörés egy magyar túlélője az RTL Klub Fókusz című műsorának arról, hogyan menekült meg a Costa Concordiáról.

Mint ismert, a 17 emeletes luxushajó több mint 4000 emberrel a fedélzetén nekiütközött az olaszországi Giglio szigeténél egy sziklának, miután a hajót a kapitány túl közel vezette a parthoz. Az ütközés 70 méteres lyukat ütött a hajón, amely oldalára borult, és félig elsüllyedt. A balesetben 32-en haltak meg, köztük egy magyar hegedűművész, Fehér Sándor. Többek között vele is beszélt három nappal a tragédia előtt Daczi Barnabás, aki párjával a születésnapját ünnepelte az óceánjárón.

Fehér Sándor magyar hegedűművész

„Azon gondolkodtam, ha a hajó felborul, mi megfulladunk” – kezdte a megrendítő riportban a férfi. Barnáéknak belső kabinjuk volt, de a közelükben volt egy magyar család. Az ő balkonjukról nézték, hogy alig 100 méterre van a part. Úgy döntöttek, elindulnak a mentőcsónakok felé.

„Jó egy óra telt el a baleset után, amikor a vészjelzést kiadták. Voltak katasztrófafilmbe illő jelenetek, emberek szaladgáltak, a mentőcsónak rácsát rázták, hogy engedjük be őket” – emlékezett vissza a férfi a Fókusznak, majd hozzátette: tehetetlenül, 140-en ültek egy csónakban összezsúfolva.

Daczi Barnabás most akarta elénekelni a dalt Sándor anyjának, Teresának / Fotó: RTL Klub Fókusz

Ekkor látta utoljára az embereket irányító Fehér Sándort, akinek emlékére dalt írt: ezt most mutatta be a hegedűművész családjának, s az édesanya, Teresa könnyek közt hallgatta. A rokonok, családtagok nagy része már megkapta a hajótársaságtól a kártérítést, a Fehér család Sándor halála miatt indított pere azonban még ennyi idő alatt sem zárult le Amerikában.

Az elhunyt zenész édesanyja, Teresa / Fotó: RTL Klub Fókusz

Hasonló hírek

11 üzi, ami megmutatja, hogy a házasság / kapcsolat egy baromi jó dolog

Edit

Az ellentétek vonzzák egymást

info

Fantasztikus hír! Nagyobb lesz a nyugdíj emelés, mint amire számítottak!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------