Főoldal » Szívszorító: a hős magyar fiú, Fehér Sándor hegedűművész, másokat menett a hajóról.. – tegnap emlékeztünk rá
Életmód hírek

Szívszorító: a hős magyar fiú, Fehér Sándor hegedűművész, másokat menett a hajóról.. – tegnap emlékeztünk rá

Budapest —Először beszélt a nyolc évvel ezelőtti, január 13-i hajótörés egy magyar túlélője az RTL Klub Fókusz című műsorának arról, hogyan menekült meg a Costa Concordiáról.

Mint ismert, a 17 emeletes luxushajó több mint 4000 emberrel a fedélzetén nekiütközött az olaszországi Giglio szigeténél egy sziklának, miután a hajót a kapitány túl közel vezette a parthoz. Az ütközés 70 méteres lyukat ütött a hajón, amely oldalára borult, és félig elsüllyedt. A balesetben 32-en haltak meg, köztük egy magyar hegedűművész, Fehér Sándor. Többek között vele is beszélt három nappal a tragédia előtt Daczi Barnabás, aki párjával a születésnapját ünnepelte az óceánjárón.

Fehér Sándor magyar hegedűművész

„Azon gondolkodtam, ha a hajó felborul, mi megfulladunk” – kezdte a megrendítő riportban a férfi. Barnáéknak belső kabinjuk volt, de a közelükben volt egy magyar család. Az ő balkonjukról nézték, hogy alig 100 méterre van a part. Úgy döntöttek, elindulnak a mentőcsónakok felé.

„Jó egy óra telt el a baleset után, amikor a vészjelzést kiadták. Voltak katasztrófafilmbe illő jelenetek, emberek szaladgáltak, a mentőcsónak rácsát rázták, hogy engedjük be őket” – emlékezett vissza a férfi a Fókusznak, majd hozzátette: tehetetlenül, 140-en ültek egy csónakban összezsúfolva.

Daczi Barnabás most akarta elénekelni a dalt Sándor anyjának, Teresának / Fotó: RTL Klub Fókusz

Ekkor látta utoljára az embereket irányító Fehér Sándort, akinek emlékére dalt írt: ezt most mutatta be a hegedűművész családjának, s az édesanya, Teresa könnyek közt hallgatta. A rokonok, családtagok nagy része már megkapta a hajótársaságtól a kártérítést, a Fehér család Sándor halála miatt indított pere azonban még ennyi idő alatt sem zárult le Amerikában.

Az elhunyt zenész édesanyja, Teresa / Fotó: RTL Klub Fókusz

Hasonló hírek

Hány éves vagy? Ebben az életkorban a legvalószínűbb, hogy megcsalnak!

Mazsi

Féltékenység – Ismerd meg ellenséged

Edit

Volt egyszer egy ember, aki szerette a gyerekeket: Vekerdy…

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------