Image default
Külföld

Szívfacsaró részletek: zokogva mesélték egymásnak a szörnyű hírt a külföldön megölt Bernadett egykori csapattársai

Lagos (Nigéria) — A dunaújvárosi K. Bernadett évek óta boldogan élt három kicsi gyermekével és kameruni származású férjével együtt a nigériai Lagos egyik elitebb negyedében.

A TV2 információi szerint vasárnap este a család éppen az egyik gyerek születésnapját ünnepelte, amikor elment az áram, ezért villanyszerelőt hívtak, aki azonban nem egyedül érkezett. A helyi média szerint a két férfi közül az egyiket a férj ismerte, hiszen abban a lakóparkban dolgozott villanyszerelőként, ahol ők is laktak.

A nigériai férfiakról kiderült, hogy nem szerelni, hanem pénzt és bankkártyát akartak, de ezeket nem kapták meg, ezért brutális kegyetlenséggel számoltak le a házaspárral. A sajtó beszámolói szerint a két férfi külön szobába zárta Bernadettet és férjét, ezután a nővel savat itattak, majd leszúrták és egy párnával megfojtották. A férjnek még volt annyi lehetősége, hogy segélykérő üzenetet küldjön. Ezután a gyilkosok közölték a férfival, hogy végeztek a feleségével, és vele is savat itattak, majd leszúrták. A rendőrök hamar a helyszínre értek, így a két rabló csak pár lépést tudott menekülni, mielőtt elkapták őket.

Ebben a lakóparkban élt a család. A kerítés tetején szögesdrót fut. /Fotó: Google

A villanyszerelő a kihallgatásáról megjelent hírek szerint azért ment társával rabolni, mert korábban kért ugyan pénzt a férjtől, de az nem adott neki egy fillért sem.

– Elmentem hozzájuk sötétedés után és csak el akartam venni a pénzt, majd távozni, de felismertek, így meg kellett őket ölnöm – mondta a GWG portál szerint az egyik gyilkos. A férjet végül életveszélyes állapotban vitték kórházba. Információink szerint a gyerekeknek nem esett bántódása.

Sírva hívták egymást tegnap este a győri Arrabona Sárkányhajó Club volt versenyzői, hogy a csapat egykori motorja, a vezérhajós Bernadett nincs többé.

– Berni nagyon aranyos, vidám csaj volt, de akkor szárnyalt igazán, amikor megismerkedett a szerelmével, Ákossal – idézte fel az egyik csapattárs. – Tíz éve még közösen indultak a sárkányhajós Európa-bajnokságon, aztán Bernit a cége kiküldte dolgozni Nigériába. Ákos viszont maradt Pesten, de a hatalmas távolság miatt véget ért a kapcsolatuk.

Kerestük a magyar külügyminisztériumot is:

– A magyar hölgy halálának körülményeit a hatóságok még vizsgálják, az abujai magyar követség felvette a kapcsolatot a nő magyar rokonaival.

Nigéria veszélyes

Lagosban mindennaposak az ember- és autórablások. A bűnesetek többsége sötétedés után vagy kora hajnalban történik. Rendkívül magas a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma. Európai könnyen válhat támadás célpontjává. Gyalogosan vagy gépjárművel közlekedő fehér embert gyakorlatilag bárhol kirabolhatnak.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Facebook

 

Hasonló hírek

Tragikus hír jött: Meghalt a 39 éves Playboy-modell

Mazsi

Közelegnek a romániai választások – indul a „Szóljunk be Magyarországnak!”-kampány?

Edit

Most jött: lövöldözés a reptéren, lezárták a környéket Floridában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------