Image default
Programinfó

Színes programokkal várja látogatóit a Nyíregyházi Állatpark a nemzetközi medvenap alkalmából

Látványetetésekkel, mézkóstolással, ismeretterjesztő előadással és számos medvés kísérőprogrammal várják a látogatókat a nemzetközi medvenap alkalmából vasárnap a Nyíregyházi Állatparkba.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A Happy Bears Day elnevezésű rendezvény célja, hogy minél többet megtudjanak a park vendégei a világon élő nyolc medveféléről, azaz a fekete-, a barna- és az örvös medvékről, a jegesmedvéről, a pápaszemes, a maláj és az ajakos medvékről, valamint az óriáspandáról.

A medvenapon az érdeklődők játékos formában ismereteket szerezhetnek a sóstógyógyfürdői látványosságban tartott három medvefajról – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark zoológiai szóvivője.

 

Forrás: Wikimedia Commons/Guérin Nicolas/GNU Free Documentation License

A programsorozat nyitányaként a Viktória-házban rendeznek mackókiállítást, de kézműves sarokkal, valamint vetélkedőkkel is várják a gyerekeket a szervezők.

A színpadnál mézkóstolót és méhészeti bemutatót tartanak, majd a jegesmedvék, a barnamedvék és a pápaszemes medvék látványetetése következik, akiknek ezen a napon “macitortával” kedveskednek gondozóik.

Forrás: Wikimedia Commons/Bodhitha/GNU Free Documentation License

A nyíregyházi medvenapon egyébként minden a medvékről fog szólni: a botanika rajongói láthatnak medvetalp kaktuszokat, az állatpark éttermében lesz medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa, a fagyizókban pedig macifagyit is kérhetnek majd a gyerekek.

Képek: nyiregyhazivadaspark

 

Hasonló hírek

Múzeum+ Varázs a Nemzeti Galériában

info

A legpörgősebb vízparti buli

info

Több mint negyven fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Géza