Image default
Kultúra

Színes programokkal készülnek idén a Színházak Éjszakájára

Felolvasó színházak, improvizációs estek, kulisszajárás és városi séták is várják szombaton a Színházak Éjszakája látogatóit.

Idén 31 színház csatlakozott az rendezvénysorozathoz, a szervezők közel 10 ezer karszalagvásárlóra számítanak, reményeik szerint átlagban 2-3 helyet látogatnak meg a vendégek, így körülbelül 30 ezer színházlátogatást regisztrálnak majd – mondta az InfoRádiónak Komáromi György projektvezető.

A legnagyobb érdeklődést a kulisszajárások váltják ki.

„Fellebbentve a színházak titkainak egy részét, felállva a színpadra vagy a kiszolgáló helyiségekben vezetik körbe a nézőket” – fogalmazott a szervező. Vannak olyan produkciók, melyek kimondottan erre az alkalomra készültek: például improvizációs estek vagy helyzetgyakorlatok. De lesznek koncertek, és egyes művészek egyéni programokkal is készülnek. Egyes színházak monodrámával vagy kisebb előadásokkal készülnek, mások teljes előadás megnézését biztosítja a közönség számára.

A gyermekek számára délben is kezdődnek programok: rajz- és akadályversenyre jelentkezhetnek és megismerkedhetnek a bábelőadások „szereplőivel”.

A résztvevők színházi témájú szervezett sétákat is tehetnek, az OSZMI mellett a Kortárs Építészeti Központ is készült ilyen programokkal. Bemutatják Bajor Gizi egykori villáját, a pesti Broadway-t, külön séta foglalkozik az újlipótvárosi színházépületekkel, de a jelenlegi és egykori nemzeti színházak köré szervezett túra is sok érdekességgel szolgál.

A Színházak Éjszakájának programjai megtekinthetők a rendezvény honlapján.

Nyitókép: Vajda János
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Magyar iskolás rajza nyert az ENSZ FAO nemzetközi rajzversenyén

Edit

Tarolt a Kalifornia álom a Golden Globe-on

Edit

Rendkívüli elismerésben részesült Keller András

Géza