Image default
Sporthirek

Szilveszter Rallye: óévbúcsúztató buli verseny

Spitzmüller Csaba is rajthoz állt a 2016-os esztendő utolsó versenyén, a 18. Szilveszter Rallye-n. A Full-Gas Motorsport Egyesület pilótája ugyan 10. lett a mogyoródi viadalon, de az eredmény ezúttal másodlagos volt, hisz a 2008-as bajnok a csapat partnereit autóztatta meg a hungaroringi futamon, akik így testközelből ismerkedhettek meg azzal, hogy mi is történik a versenyautóban egy-egy futamon.

Spitzmüller Csaba:

Egész évben keményen hajtottunk, a hungaroringi futamot pedig egy kellemes, levezető versenyként fogtuk fel. Az idei szezonban használt Mitsubishivel mentünk, semmilyen változtatást nem eszközöltünk rajta. Nem tettünk bele nagyobb szűkítőt, vagy erősebb motort, egy bulinak fogtuk fel és megismertettük pár partnerünket azzal, hogy milyen is az autóversenyzés, azon belül is a navigáció. Először tartottunk egy elméleti oktatást, majd következett a közös tréning, végül pedig az éles bevetés, ahol nagyon ügyesen muzsikáltak a srácok, mert többször előfordult, hogy már elhittem nekik azt, amit mondanak.

XVIII. Szilveszter Rallye 2016.

Természetesen igyekeztem szórakoztatni azt a rengeteg nézőt is, akik kilátogattak a pálya szélére, de elsősorban a partnereinknek próbáltam megmutatni azt, hogy milyen, gyorsan menni egy ilyen turbós összkerekes autóval. Persze egy-két helyen ahol lehetett, nyilván színezgettünk, hogy érezzék, milyen a kettő között a különbség. Erről is beszélgettünk az autóban, hogy az utóbbi években miért vált látványtalanabbá a rally. Az óra ketyeg és most az alkalmi navigátoraim is megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor össze- vissza csúszkálunk és mi történik akkor, ha próbálunk precízen, pontosan, időre menni. Egyébként azt kell mondjam, hogy nem mentünk lassan, hisz a visszafogott teljesítményű autókkal is sikerült a top 10-ben autózni és ez a beugró navigátoraimnak is beírható egy nagy-nagy piros pont, mert ők is kellettek hozzá! Remek évadzárás volt a Szilveszter Rallye és bízom benne, hogy a partnereinkkel sikerült még jobban megszerettetni ezt a sportot.

 

forrás: Hajósi Miklós – hajoka.hu

Hasonló hírek

Világsztár lehet az óriásölő magyar tiniből

Mazsi

Ezért nem áll meg a Hosszú Katinka elleni doppingvád

Edit

Folytatódik a teniszbalhé: közleményt adott ki Babos Tímea és Fucsovics Márton

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------