Hirmagazin.eu
Főoldal » Szilágyi János megrendítő vallomása a gyerekkoráról: ezért került évekre intézetbe az ismert rádiós
Bulvár

Szilágyi János megrendítő vallomása a gyerekkoráról: ezért került évekre intézetbe az ismert rádiós

Budapest — Döbbenetes gyerekkori titokról rántotta le a leplet Szilágyi János (83)!

A legendás riporter egy interjúban elárulta: évekig intézetben élt a testvéreivel, ahová a szüleik adták be őket.

Az újságíró szerint ugyanis édesapjának, Szilágyi Pálnak – aki fontos pozíciót töltött be a rendszerváltás előtt az állampártban – fontosabb volt a párthűség, mint a saját gyerekei, erről Szilágyi János a Felforgatók című podcastben mesélt. A rádiós szülei az apja külföldi megbízása miatt mondtak le évekre a gyerekeikről, így akarták bizonyítani, hogy nekik a párt még a családnál is fontosabb.

– Kiküldték Argentínába egy kereskedelmi kirendeltség vezetőjének, és felajánlotta, hogy nem viszi ki a gyerekeket, nem is kéri, hogy vihesse, nehogy az a gyanú merüljön fel, hogy ő esetleg disszidálni akar. Én ezt máig nem tudom felfogni, hogy a három gyerekem évekre otthagyjam és berakjam különböző intézetekbe – emlékezett vissza a hetven évvel ezelőtt történtekre Szilágyi.

A rádiós csupa rossz emléket őriz abból az időszakból, hiszen a meleg családi otthon helyett egy rideg, szigorú szabályrendszerben működő intézetben élte meg a gyermekkorának több évét. 

Később a riporter szembesítette az anyját azzal a kérdéssel, miért döntöttek így, aki bevallotta, nem tudott elég erős lenni, hogy szembemenjen az apjával.

– Lelkiismeret-furdalása volt, mert ugye apám javasolta vagy kérte vagy parancsolta vagy mondta anyámnak, hogy nem visszük a gyerekeket. Anyám meg nem mert ellenállni vagy nem akart, vagy nem tudott. De ő teljesen megértette, amikor elmondtam neki, hogy én ezt a saját gyerekeimmel kapcsolatban egyszerűen nem tudom elképzelni – mesélte Szilágyi, aki talán éppen azért, mert az intézetben töltött évek beleégtek a lelkébe, mindig próbált lázadni. Az apjának is megmondta, hogy nem akar kommunista lenni. – Beszélgettünk, ő mondta nekem, hogy Jánoskám így, meg úgy, mire én közöltem, hogy apu, én nem akarok kommunista lenni. Erre kaptam tőle egy pofont.

Nőügy miatt rúgták ki

1957-ben kezdte a pályafutását a Magyar Rádióban Szilágyi János, akit azonban négy év múlva kirúgtak a közszolgálatitól. A riporter szerint ez annak is volt köszönhető, hogy eleinte túlságosan szemtelen volt.

– Mindent későn csináltam meg, linkeskedtem, de amikor engem 61-ben kirúgtak, az amiatt volt, mert egy nőt felvittem a miskolci stúdióba. Az egy nőügy volt – vallotta be Szilágyi, akinek évekig nem volt lehetősége Budapesten dolgozni, mert a rádióból mindig utána nyúltak.

A teljes interjút itt tudja meghallgatni:

Hasonló hírek

Hangosan zokogtak: itt vannak a részletek Tóth Gabi szüléséről

Mazsi

Cristiano Ronaldo a világ legnépszerűbb pasija

info

A filmszínésznő megmondta – ezért válnak a házaspárok

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------