Főoldal » Szilágyi György családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon. Az ORIGO cikke
Életmód hírek

Szilágyi György családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon. Az ORIGO cikke

A jobbikos képviselő korábban elszántan védte a kaszinó-bizniszt, mert családi érdekeltsége volt benne, a ’90-es években a Fradi-ultrák vezetője volt, és múltjában vannak más furcsaságok is, amire majd visszatérünk.

Szilágyi György azok közé a politikusok közé tartozik, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Megmutatjuk, hogyan jutott el az egykori huligán odáig, hogy a balra tolódó Jobbik képviselőjeként a magyar kormányfőt támadja. Az ok elég egyszerű: ő a kapcsolat a szerencsejáték-ipar és a Jobbik között és amikor a kormány betiltotta a félkarú rablókat, személyes érintettsége (családi érdekeltségéből adódó anyagi vesztesége) miatt dühödt erővel támadt a kormányra. Indulata – mint tudjuk – azóta is tart.

Szilágyi György, jobbikos képviselő hétfőn azzal hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy szokatlan vehemenciával támadta Orbán Viktort. A politikus a magyar miniszterelnökön az utazási szokásait kérte számon, meglehetősen erős stílusban. Szilágyi felszólalása a hangnemen túlmenően azért is volt visszás, mert azok közé a honatyák közé tartozik, akinek nem sok erkölcsi alapja lett volna felróni ezt a kormányfőnek. Ugyanis portálunk birtokába jutott információkból  az derült ki, hogy a jobbikos politikus luxuskörülmények között töltött tíz napot a 2016-os riói olimpián. Magát a szegények barátjának beállító Szilágyi business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte el az időt a legutóbbi nyári olimpiai játékok ideje alatt. Számításaink szerint

a brazil utazás mindent egybevetve 2,5-3 millió forint körül lehetett.

Ez azért is érdekes, mert a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint az egyik „legszegényebb” országgyűlési képviselő, ugyanis

  • egyetlen ingatlan sincs a nevén,
  • csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása,
  • 1 millió forintnyi követelése,
  • valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja van.

Közel sem a külföldi utazásokkal kapcsolatos hullámvasútja volt az egyetlen olyan ügye, amelynek  során teljesen másképp cselekedett, mint amit a nyilvánosság felé kommunikált. A múltja ugyanis tele van furcsábbnál furcsább mozzanatokkal.

Családi indíttatásból támadta az alvilág-ellenes szerencsejáték törvényt

A korábbi MIÉP-s, de most már a balra orientálódó Jobbik politikusa volt az egyik legnagyobb ellenzője a szerencsejáték-törvénynek 2012-2013 környékén, ami a hazai és a külföldi szervezett bűnözői körök érintettségének a felszámolását tűzte ki célul. Teljesen érthetetlennek tűnt Szilágyi elszántsága: többször felszólalt a jogszabály ellen,foggal-körömmel harcolt annak parlamenti elfogadása ellen, és utóvéd harcokat is folytatott . A történeti hűség kedvéért: nem csoda, hogy 2012 októberében a jogszabályról való szavazásakor Szilágyi hét szocialista képviselőtársával egyetemben tartózkodott (egyedül az MSZP-s Juhász szavazott nemmel). Egy ideig nem volt tiszta, hogy miért támogatta teljes erővel az ügyet: utóbb kiderült, hogy sógora, Csizmarik Gyula a jogszabály életbe lépése előtt három szerencsejáték-szervező, valamint játékautomatákat üzemeltető cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa.

Szilágy György (Jobbik) sógora, a baráti körében “Aranyembernek” becézett Csizmarik Gyula a szerencsejáték-törvény életbe lépése előtt három bizniszben jelenlevő cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa. Összefogott a Szilágyi-család. FORRÁS: ORIGO

A vállalkozások sokat hoztak a család asztalára, 2012-ig évi több mint 100 millió forintos forgalmat bonyolítottak le a szerencsejáték piacon.

Ugyanakkor a cégek székhelyeiről készült fotók alapján nehezen elképzelhető, hogy valódi kereskedelmi tevékenységet folytattak ezeken a helyeken. Árulkodó, hogy az arany ékszerei miatt a baráti körében egyszerűen csak „Aranyembernek” nevezett Csizmarik Gyula valamennyi cége ellen végrehajtás, vagy felszámolás történt. Korabeli sajtóértesülések azt sugallták, hogy a családi vállalkozás sikerszériájának ápolásában kulcsszerepe lehetett Szilágyinak, akinek feltehetően az volt a feladata, hogy parlamenti képviselőként lobbizzon a szigorú törvény elgáncsolásáért.

Szilágyi György (Jobbik) a szerencsejáték törvény módosításáról szóló vitán felszólalt a parlamentben. FORRÁS: YOUTUBE

Az „Aranyembernek” az a Száger Csaba volt az üzlettársa a szóban forgó vállalkozásokban, aki közeli barátja Szilágyi Györgynek. Ezt jól mutatja, hogy a politikus egy 2011-es parlamenti felszólalásában hivatkozott is rá. Hogy a Jobbikban egy szűk kör visz mindent, arra tökéletes példa, hogySzáger, Szilágyi jó ismerőse 2015-ben az általa tulajdonolt Roll Clean Kft-vel közbeszerzést nyert a jobbikos vezetésű Ózdon.Ismert, a település vezetője 2014 óta az a Janiczak Dávid, aki egy kiszivárgott hangfelvételen anális szexszel viccelődött beosztottja társaságában.

Szilágyi György családját tehát súlyosan érintette a szerencsejáték-automaták betiltása. Ezután a jobbikos képviselő agresszív támadást indított a kormány ellen, és ahogy elmondtuk, indulata a mai napig tart. Ő volt egyébként a kapcsolat a szerencsejátékipar és a Jobbik között.

Huligán-múlt

A jobbikos politikus nemcsak a magyar kormányfő ellen kelt ki hevesen a parlamentben. Tavaly Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát fenyegette meg veréssel. A magyar politikai kultúrától élesen eltérő felfogás feltehetően arra vezethető vissza, hogy Szilágyi a ’90-es években ismert futballhuligán volt. A Ferencváros-ultrák tagjaként több kiadós balhéban vett részt. Évek alatt a szurkolói csoport egyik vezetője lett, többek között ott volt a Fradi 1992-es pozsonyi meccsén, amikor kommandósok verték szét a csapattal elutazó szimpatizánsokat. A politikusnak jó pár évvel később feltették a kérdést: volt-e részese komolyabb balhénak? Szilágyi a következő választ adta:

Nem vagyok büntetett előéletű.

Fradista körökben közismert, hogy jó barátja volt a ferencvárosi ultrák vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós” Ferencnek. Nemcsak a szimbolikus vezér volt az egyetlen kapcsolódási pontja a huligánokhoz: ex-sógora, húga gyerekének apja az a Mikó Zoltán, aki egyfajta hősnek számított ezekben a körökben, ő ugyanis egy korábbi bűncselekmény, a Fradi-vonat felgyújtásának volt a főszereplője. Ezért akkor 3 év 6 hónap börtönre ítélték.

Forrás: Origo

Hasonló hírek

Az éjszakai alvó pózunk sokat elárul személyiségünkről – nézd meg mit is mond el Rólad

Edit

Júliustól bevetésre kész lesz a visegrádi négyek közös harci egysége

Géza

Holnapra: Így vágj bele a mozgásba hosszú kihagyás után!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------