Image default
Belföldi hírek

Szijjártó visszautasítja a svéd külügyér „pökhendi” nyilatkozatát

Visszautasítja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Margot Wallström svéd külügyminiszter „pökhendi”, Magyarországot egy svéd napilapban kritizáló szavait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken közleményben az MTI-vel.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy a Dagens Nyheter svéd országos napilap internetes felületén csütörtökön megjelent interjúban Margot Wallström egyebek mellett azt mondta, hogy Magyarország problémás. Magyarország számos alkalommal egyedül akadályozza meg az EU-t abban, hogy egységes hangon szóljon.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter válaszában hangsúlyozta: a svéd bevándorláspárti kormány belpolitikai bizonytalanságba kormányozta Svédországot, jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor lesz új kormánya Svédországnak, Margot Wallström mégis fontosnak érzi, hogy Magyarországot kritizálja.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar emberek egymás után harmadszor választották meg nagy többséggel az Orbán-kormányt, a stabilitás nagy érték egy ilyen kihívásokkal terhelt időszakban.

A bevándorláspárti svéd külügyminiszter Magyarországon kéri számon Európa egységét, miközben a saját hazája megosztott. Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erők nem viselnek el semmilyen ellenvéleményt, de biztosíthatjuk a svéd külügyminisztert: Magyarországot minden körülmények között megőrizzük magyar országnak – hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Akár te is adhatsz új nevet az olaszrizlingnek

info

Végre valóra váltaná gyerekkori álmát? – Most megteheti – Vegyen egy villamost a BKV-től!

info

Földi: mind bele fogunk pusztulni, ha Európa nem lép

Edit