Főoldal » Szijjártó Péter támogatja, hogy a Maldív-szigetek vízummentességet kapjon az EU-tól
Külföld

Szijjártó Péter támogatja, hogy a Maldív-szigetek vízummentességet kapjon az EU-tól

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter támogatásáról biztosította azt a kezdeményezést, hogy a Maldív-szigetek kapjon európai uniós vízummentességet.

A politikus szerdán Újdelhiben folytatott kétoldalú tárgyalást Abdulla Shahid maldív külügyminiszterrel.

Abdulla Shahid maldív-szigeteki külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Újdelhiben, a Raisina Dialogue 2020 elnevezésű rendezvényen (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Megemlékeztek arról, hogy a két ország idén ünnepli diplomáciai kapcsolatuk felvételének 45. évfordulóját. Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország üdvözli a Maldív-szigetekkel szemben korábban életbe léptetett EU-szankciók feloldását.

Hozzátette: annak érdekében, hogy a magyar cégek ezt ki tudják használni, az Eximbank 30 millió eurós hitelkeretet nyitott a vízgazdálkodás, az élelmiszerbiztonság és a turizmus területein maldív-szigeteki beruházásokhoz.

Szijjártó Péter ismertette a magyar kormány energia- és klímavédelmi stratégiáját, tekintettel arra, hogy a Maldív-szigeteket különösen veszélyeztetheti a légkör változása miatti tengerszint-emelkedés, végül pedig 15 ösztöndíjas helyet ajánlott fel magyarországi egyetemeken maldív-szigeteki diákoknak.

 

Hasonló hírek

A Balkánon tetőzhet a menekültválság (Videó)

info

Vészhelyzet: 25 ezer embernek kellett elhagynia azonnal az otthonát egy lengyel városban

Mazsi

Az Iszlám Államnak küldte el az önéletrajzát egy férfi

Mazsi