Image default
Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Óriási lett a “respektünk”

Részt fogunk venni az Európai Néppárt jövőjéről szóló vitákban és megpróbáljuk az Európai Néppártot olyan irányba mozdítani, amely lehetővé teszi azt, hogy a Néppárttól jobbra álló sikeres pártokkal az együttműködés mégiscsak reális lesz

– mondta külügyminiszter az atv.hu– nak brüsszeli látogatása után.

Szijjártó elmondta, vasárnap óta három helyen járt külföldön, mind a három alkalommal számos európai uniós miniszterrel találkozott, akik jelentős része a néppárti pártcsaládhoz tartozik. A külügyminiszter elmondta, bár Magyarországon ez már megszokott jelenség, de nyugaton óriási sikernek látják, hogy ismét 50 százalék felett teljesítettek a kormánypártok.

Európában ez egy óriási respektet váltott ki

-mondta Szijjártó Péter

Kifejette továbbá, hogy a Fidesz, dacára a népességszámból fakadó mandátummegosztásnak, a harmadik legnépesebb képviselőcsoport lesz a pártcsaládon belül a nagyobbik kormánypárt delegációja, ez pedig nem hagyható figyelmen kívül a Néppárt jövőjéről szóló diskurzus során.

Na, most, ennek a figyelmen kívül hagyása nyilvánvalóan lehetetlen. Tehát az Európai Néppárt jövőjéről szóló viták során a magyar álláspont az eddigieknél nagyobb súllyal fog latba esni, mert ezt diktálja a realitás. Ezt diktálják a választói akarat nyomán megnyilvánuló eredmények. Úgyhogy részt fogunk venni az Európai Néppárt jövőjéről szóló vitákban és megpróbáljuk az Európai Néppártot olyan irányba mozdítani, amely lehetővé teszi azt, hogy a Néppárttól jobbra álló sikeres pártokkal az együttműködés mégiscsak reális lesz. Most ez a kiindulópont

– fejtette ki a politikus.

Forrás: atv.hu; Fotó: MTI/EPA/Andre Pain

pestisracok

Hasonló hírek

A kormány szerint méltatlan Brüsszel ajánlata a határvédelemre

Géza

Magyar utasok maradtak Torontóban

info

Türelmetlenek voltak az utasok, elszabadult a hullámvasút Budapesten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------