Hirmagazin.eu
Főoldal » Szijjártó Péter: Óriási lett a “respektünk”
Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Óriási lett a “respektünk”

Részt fogunk venni az Európai Néppárt jövőjéről szóló vitákban és megpróbáljuk az Európai Néppártot olyan irányba mozdítani, amely lehetővé teszi azt, hogy a Néppárttól jobbra álló sikeres pártokkal az együttműködés mégiscsak reális lesz

– mondta külügyminiszter az atv.hu– nak brüsszeli látogatása után.

Szijjártó elmondta, vasárnap óta három helyen járt külföldön, mind a három alkalommal számos európai uniós miniszterrel találkozott, akik jelentős része a néppárti pártcsaládhoz tartozik. A külügyminiszter elmondta, bár Magyarországon ez már megszokott jelenség, de nyugaton óriási sikernek látják, hogy ismét 50 százalék felett teljesítettek a kormánypártok.

Európában ez egy óriási respektet váltott ki

-mondta Szijjártó Péter

Kifejette továbbá, hogy a Fidesz, dacára a népességszámból fakadó mandátummegosztásnak, a harmadik legnépesebb képviselőcsoport lesz a pártcsaládon belül a nagyobbik kormánypárt delegációja, ez pedig nem hagyható figyelmen kívül a Néppárt jövőjéről szóló diskurzus során.

Na, most, ennek a figyelmen kívül hagyása nyilvánvalóan lehetetlen. Tehát az Európai Néppárt jövőjéről szóló viták során a magyar álláspont az eddigieknél nagyobb súllyal fog latba esni, mert ezt diktálja a realitás. Ezt diktálják a választói akarat nyomán megnyilvánuló eredmények. Úgyhogy részt fogunk venni az Európai Néppárt jövőjéről szóló vitákban és megpróbáljuk az Európai Néppártot olyan irányba mozdítani, amely lehetővé teszi azt, hogy a Néppárttól jobbra álló sikeres pártokkal az együttműködés mégiscsak reális lesz. Most ez a kiindulópont

– fejtette ki a politikus.

Forrás: atv.hu; Fotó: MTI/EPA/Andre Pain

pestisracok

Hasonló hírek

Putyin és az ő szuperrakétái (Olvasd el és nézd emg!)

Géza

Operatív törzs: 204 fertőzött, tíz halálos áldozat a Pesti úti idősek otthonában

Géza

Orbán Viktor szerint Soros György nem akarta Várhelyi uniós biztosi kinevezését – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------