Főoldal » Szijjártó: Nyugat-Európa a naivitás állapotában van
Belföldi hírek

Szijjártó: Nyugat-Európa a naivitás állapotában van

forrás: MTI

Nyugat-Európa a naivitás állapotában van, folyton közös megoldást akar, de ezt egy év alatt sem sikerült elérni és Európába beköltözött a terrorizmus – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak. Szijjártó Péter szerint minden európai politika középpontjába a biztonság helyreállítását kell helyezni, mert a migránsáradat rendkívüli mértékben rontotta a közbiztonságot. Hangsúlyozta: az uniós vezetők csak beszélnek az egységről; ha ők akarnak valamit, azt mindenkinek támogatnia kell, de ha más akar valamit, az már az egység megbontását jelenti.

A tárcavezető úgy vélte, az unió jelenlegi vezetői veszélyes politikát folytatnak, ami a biztonságot is veszélyezteti. Minden európai politika középpontjába a biztonság helyreállítását kell helyezni, mert “a terrorizmus beköltözött Európába”, a migránsáradat rendkívüli mértékben rontotta a közbiztonságot – fejtette ki.

Hangsúlyozta: Európa legnagyobb értéke az egysége, de az uniós vezetők csak beszélnek az egységről, ha ők akarnak valamit, azt mindenkinek támogatnia kell, de ha más akar valamit, az már az egység megbontását jelenti. Hozzátette: 28 tagállam között természetes, hogy van vita, a probléma az, ha “megbélyegzik” azokat, akik máshogy gondolkodnak.

A Törökország és az EU közötti szerződéssel kapcsolatban azt mondta, nagyot hibázott Európa, mert elhitette Törökországgal, hogy vízummentességet kaphat a szerződés betartásáért cserébe, miközben még a “legmigránsbarátabb” kormányai is határozott nemet mondanak a török vízummentességre.

Hozzáfűzte, reális az esély egy újabb migrációs hullámra, de az unió erre semennyire sincs felkészülve. “Addig lamentálnak, amíg nem lesz min vitatkozni” – fogalmazott.

 

Hasonló hírek

Részletek a Magyar falu programról

Géza

Több mint 10 milliót hoztak össze Bochkorék

info

Vihar Hárskúton

info