Főoldal » Szigorú szabályok kötik, de otthon karácsonyozott a leukémiával küzdő kosaras
Egészség - betegség

Szigorú szabályok kötik, de otthon karácsonyozott a leukémiával küzdő kosaras

Kecskemét — Otthon, a szerettei körében tölthette a karácsonyt a női kosárlabda-válogatott leukémiával küzdő bedobója, Gereben Lívia (20)!

A KSC Szekszárd tagja napról napra erősebbnek érzi magát, s boldog, hogy a családjával lehetett az ünnep alatt.

– A rokonokat meglátogatni, a barátaimmal találkozni még nem tudok, nagyrészt itthon leszek anyáékkal. Szívfájdalmam, hogy a karácsonyi ételekből sokfélét nem ehetek, szigorú szabályokat kell betartanom – árulta el Gereben az M4 Sportnak. – Nekem a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy itthon lehetek a családommal. A következő ajándék pedig az lesz, amikor visszatérhetek a pályára.

A tehetséges kosarasnál májusban diagnosztizálták a betegséget: több kemoterápiás kezelésen esett át, majd következett az őssejt-transzplantáció, amelyet követően huszonegy, steril szobában töltött nap után térhetett haza.

– Szerencsére jól vagyok, nemrég voltam kontrollvizsgálaton, és mindent rendben találtak. Bár a felépülésig vezető út még nagyon hosszú, türelmesnek kell lennem, de sok energiám van, és mindennap boldogan kelek fel – fogalmazott. – Ebben a betegségben az a legrosszabb, hogy sokszor még az orvosok sem tudják, mire számítsanak. Nagyon nehéz, hogy bármelyik nap bejöhetnek hozzád egy rossz hírrel, mondjuk a jókra ez ugyanúgy igaz. Sajnos, az utóbbi időszakban több volt a negatívum, de ebben a felépülési időszakban megfelelően haladok, így a jó hírekből is jutott nekem.

A KSC meccseit figyeli, s a klub is igyekszik minden segítséget megadni a gyógyuláshoz.

– Nemrég találkoztunk vele Szekszárdon, meglátogattuk a szakmai igazgatónkkal. A körülményekhez képest jól van, de természetesen sok türelemre van szüksége, hiszen hosszú út áll még előtte – mondta lapunknak Szabó Gergő klubigazgató.

Egy kisebb dombra is fel tudott futni

Gereben egyre jobb erőben érzi magát, napi egy óra séta mellett már szobabiciklizhet is.

– Erősebb vagyok, volt olyan nap, amikor egy kisebb dombra is fel tudtam futni. Djokics Zseljko vezetőedzőnknek híresen kemény edzései vannak, úgyhogy már most megkezdtem a felkészülést – jegyezte meg tréfásan.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tömeges rosszullét Pest megyében – a fertőzés okát vizsgálják

Edit

A torokfájás házi ellenszerei,amelyek gyorsan hatnak

Edit

Európában hamarosan nem a mellrák lesz a fő női halálok

info