Hirmagazin.eu
Főoldal » Szigorú korlátozás Franciaországban
Külföld

Szigorú korlátozás Franciaországban

Korlátozzák a francia hatóságok a feljutást a Mont Blanc-ra a zsúfoltság miatt.

A térségbeli hatóságok által pénteken hatályba léptetett rendelet szerint szombattól csak azokat engedik fel a hegy tetejére a legkönnyebben járható, normál úton, akik előzetes helyfoglalással rendelkeznek valamelyik csúcsközeli menedékházban.

Az út a csúcsra két napig tart és akinek nincs legalább egy éjszakára szóló foglalása a hegyoldalban lévő szálláshelyeken, azt nem engedik útnak indulni.

Pierre Lambert, Haute-Savoie megye prefektusa azzal indokolta a szigorú korlátozást, hogy a csúcsra vezető út melletti szálláshelyek gyakran túlzsúfoltak és kudarcba fulladt minden olyan eddigi kísérlet, amely adminisztratív intézkedés nélkül próbálta megoldani a problémát.

A prefektus szerint a helyzet odáig fajult, hogy a menedékházak személyzetét olykor tettlegességgel fenyegették az erőszakos túrázók.

Az illetékes emlékeztetett arra, hogy természetvédelmi területen tilos sátorozni, a tilalom megszegőit pedig két évig terjedő börtönnel és 300 ezer euróig terjedő bírsággal sújthatják. Azokat pedig, akik szembeszegülnek az új rendszabályt betartató őrökkel, két év börtönnel és 30 ezer euró bírsággal sújthatják, sőt a büntetés három év és 45 ezer euró is lehet csoportos ellenszegülés esetén.

A helyi hatóságok áprilisban intézkedéseket tettek a túrák biztonságosabbá tételére, például jól megkülönböztethető fénnyel jelzik a felfelé és a lefelé vezető utat.

A Mont Blanc-t évente 25 ezren másszák meg.

Nyitókép: MTI/EPA/Arno Balzarini
infostart

Hasonló hírek

Demi Moore Beverly Hills-i otthonában vasárnap reggel egy fiatal férfi holttestére bukkantak

Edit

Rémisztő jóslat: még 10 millió migráns jöhet Európába

Mazsi

Most kaptuk a hírt: lövöldözés tört ki egy finn iskolában, halálos áldozat is van.

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------