Hirmagazin.eu
18+

Szexuális tévhitek, viszlát!

A szex nélkülözhetetlen az emberiség fennmaradásához. Nemcsak a szaporodás eszköze, hanem az örömszerzés egyik fő forrása is. A szexszel, a fogamzásgátlással és a nemi betegségekkel kapcsolatban azonban számos tévhit él a köztudatban, amelyek igazságtartalma megkérdőjelezhető.

hirmagazin_2015-08-23_150625

TÉVHIT: Vízben történő szeretkezés közben nem lehet teherbe esni

TÉNY: Számos gyermek fogant már medencében, jacuzziban vagy zuhanyzóban. A vízben történő szexuális együttlét nem akadályozza meg a teherbe esést. A spermiumok így is bekerülnek a nő testébe. Ezzel szemben nem kell félni attól, hogy a nő teherbe esik, ha olyan medencében úszik, amelyben férfi ejakulált. A spermiumok nem látnak, és nem is tudnak gyorsúszni, tehát a hüvelybe nem jutnak el.

TÉVHIT: A megszakított együttlét megbízható fogamzásgátló módszer

TÉNY: A megszakított szeretkezés az egyik legrégibb fogamzásgátló módszer, már a Biblia is megemlíti. Manapság is az egyik leggyakrabban használt fogamzásgátló módszer. Ez a legolcsóbb és a legelérhetőbb, hiszen nincs szükség hozzá semmiféle kiegészítő eszközre. Lényege, hogy a férfi magömlés előtt megszakítja az együttlétet, és a spermium a nő hüvelyén kívül távozik a testből. A megszakított szexuális kapcsolat azonban csak 18%-ban biztonságos. A magömlés előtt ugyanis megjelenhet az ún. előváladék, amely kis mennyiségben, de szintén tartalmaz spermiumokat. Megtörténhet, hogy a férfi nem cselekszik időben, és a nő teherbe esik. Ismétlődő szeretkezés esetén az előző magömlés után spermiumok maradhatnak a húgycsőben, melyek szintén bekerülhetnek a nő testébe.

TÉVHIT: A hüvelyöblítés egészséges hüvelytisztítási módszer

TÉNY: A hüvely öntisztuló, az öblítések valójában több kárt okozhatnak, mint hasznot. A hüvely belső flórája számos baktériumot tartalmaz, amelyek biztosítják a hüvely tisztaságát és egészségét. Az öblítés ezt az egyensúlyt megbonthatja, és a méh, a petevezeték és a petefészek fertőzését okozhatja. Ráadásul nem igaz az sem, hogy a hüvelyöblítés megakadályozza a nemi betegségek kialakulását és a terhességet. Épp ellenkezőleg, elősegíti a teherbe esést, hisz a spermiumot még közelebb juttatja a méhnyakhoz.

TÉVHIT: Az első szexuális együttlétnél nem lehet teherbe esni

TÉNY: A teherbe esés szempontjából az első szexuális együttlét semmiben sem kivételes. Bármelyik fogamzásgátló nélküli hüvelyi érintkezés terhességgel végződhet, függetlenül attól, hogy az első vagy a századik alkalomról van szó. Amerikai kutatások szerint az amerikai lányok 20%-a a szexuális élet kezdetétől számított egy hónapon belül áldott állapotba kerül. Nem szabad tehát elhanyagolni a fogamzásgátlást a nemi élet kezdetén sem.

TÉVHIT: A hormonális fogamzásgátlás súlygyarapodást okozhat

TÉNY: Annak ellenére, hogy még egyetlen kutatás sem bizonyította be a hormonális fogamzásgátló és a súlygyarapodás közti összefüggést, ez a tévhit korosztálytól függetlenül széles körben elterjedt a nők körében. Valójában a hízás ugyanolyan mértékben jelenik meg azoknál, akik nem szednek hormontablettákat. Az évi súlygyarapodás 0.5-1 kilogramm között mozog. Ez a tévhit valószínűleg a tablettákat szedő, főleg fiatal lányoktól ered, akiknél a fejlődés még folyamatban van, és könnyebben híznak. A súlygyarapodást tehát nem lehet összekapcsolni a hormonális fogamzásgátlókkal. Ez inkább a genetikával, a kevés mozgással és az étrenddel hozható összefüggésbe.

forrás: delina

Hasonló hírek

Így robban fel egy autóba rejtett ISIS pokolgép – VIDEÓ – 18+

Mazsi

A nap képe: Megbotránkoztatóra és megdöbbentőre sikeredett a templomi üvegablak (18+)

Géza

Szörnyű, mit találtak az orvosok a családanya koponyájában – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------