Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szétfeszítette a rácsokat, megszökött a zárkából a magyar férfi

Kifeszítette a falból a belső fémrácsot, majd a műanyag ablakot is kiszedte a helyéről, a nyíláson keresztül pedig lábbal lerúgta a külső rácsot.

A lopások és rablás miatt őrizetbe vett 27 éves férfit a rendőr-főkapitányság zalaegerszegi, Balatoni úti épületének egyik zárkájában helyezték el. A férfi a délelőtti órákban kifeszítette a falból a belső fémrácsot, majd a műanyag ablakot is kiszedte a helyéről, a nyíláson keresztül pedig lábbal lerúgta a külső rácsot. Kimászott a belső udvarra, de közben megszólalt az ablak elé kívülről elhelyezett riasztó, így a rendőrök észrevették a szökést.

A férfi először az elektronikus zsilipkapun keresztül próbált az udvarról kijutni, de amikor ez nem sikerült, a riasztóberendezés tartóelemein felmászott a fogda lapos tetejére. Innen a rendőrkutyák kenneljeihez jutott, ezért visszafordult, és egy elektromos kábelen újból lemászott az udvarra.

Az udvarból a Kis utcai kerítés felé futott, de addigra több rendőr is utolérte. Miután elfogták, visszavitték a fogda épületébe.

A vádirat szerint a szökni próbáló férfi alig tíz nappal korábban került szabadlábra legutóbbi előzetes letartóztatásából, de ezt követően is lopásokból próbálta eltartani magát, az ellopott értékeket ismeretleneknek pénzért értékesítette.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a fogolyszökés kísérlete mellett rablással és kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörös visszaesőnek számító férfit.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Jogerősen letöltendőre ítélték a Sukuró-ügy vádlottjait

Edit

200 fölött száguldozó, barom magyar autós miatt forrong a net (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Felkavaró felvétel: a nyílt utcán raboltak el egy férfit Kőbányán

Mazsi