Hirmagazin.eu
Főoldal » Szerelmet ígértek a prostitucióra kényszerített lányoknak (18+)
18+

Szerelmet ígértek a prostitucióra kényszerített lányoknak (18+)

Felháborító a szexuális munkára kényszerített gönci lányok története, és sajnos nem egyedi eset. A futtatók vadásznak a gyermekvédelmi intézetekben élő lányokra.

Szerelmet és törődést ígérnek, majd gyakran veréssel és kábítószerrel törik meg őket annyira, hogy prostituáltként dolgozzanak nekik. A Kékfény riportja.

Az alig három éve felépült Gönci Gyermekotthonból szökött el 2016 nyarán egy 16 éves lány, mert azt hitte, máshol sokkal jobb lesz számára. Az egyik falubeli férfival alakított ki érzelmi kapcsolatot, a férfi azonban csak hitegette.

A történet sajnos tipikus. Egy reményét vesztett, állami gondozásban lévő fiatal lány azt hiszi, hogy végre valaki szereti, és ezért mindent odaad, a férfi azonban csak kihasználja – mondta Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Mint mondta, ebben az ügyben is egy érzelmi ráhatásról beszélünk, az érzelmi kapcsolat kiépülése után pedig belekényszerített prostitúció cselekményével állunk szemben.

A fiatal lányok nagyon kelendők

A 16 éves lányok napjainkban nagyon kelendők az utcákon, naponta 200-300 eurót is megkeresnek, vagyis egy lány havonta legalább másfél millió forintot hoz. A gönci férfi Kassára vitte áldozatát. A biznisze olyan sikeres volt, hogy hamarosan követői is akadtak. Még négy ember szállt be az üzletbe, és további államilag gondozott lányokat csábítottak magukhoz. Az öt személy végül már négy lányt futtatott.

A tárgyaláson csak három vádlott jelent meg, mivel ketten már korábban vallomást tettek a bíróság előtt. Nagyjából ugyanazt mondták, mint az ötödrendű vádlott, állították, nem követtek el bűncselekményt, ártatlanok. Az egyik férfi azt mondta, ő csak vendégül látta pár napig az egyik lányt, de nem tett vele semmi rosszat. A vád szerint azonban prostitúcióra kényszerítette.

Verték és fenyegették a lányokat

A vád szerint a legkeményebben egy élettársi kapcsolatban lévő nő és férfi bánt az általuk futtatott két lánnyal. Amikor első alkalommal vitték ki Szlovákiába áldozatukat, és a lány nem akart dolgozni, nem finomkodtak vele: bevágták az autóba, és megfegyelmezték.

A férfi vezette a gépjárművet, míg az élettársa a hátsó ülésen bántalmazta a lányt. Tépte a haját, ököllel és nyitott tenyérrel is ütötte, és azzal fenyegette, hogy a továbbiakban is bántani fogja, ha nem teszi azt, amit mondanak neki.

A vádlottak bő fél évig futtatták a lányokat. A pénzt, amit kerestek, az utolsó fillérig elvették tőlük. Azokon a napokon, amikor a lányoknak nem kellett kiállniuk az utcára, otthon dolgoztatták őket: főztek, mostak és takarítottak. Ráadásul, hogy a lányok bírják a gyűrődést, rászoktatták őket a kábítószerre, egy úgynevezett herbál fű kábító hatású anyagot adtak nekik.

Mindig is voltak szökések

A gönci gyermekotthont három évvel ezelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel. Ezen a helyen elméletileg minden adott, hogy a családjuktól elszakadt gyermekek normális körülmények között nőjenek fel. Néhányan mégis elszöktek az elmúlt időszakban. A gyermekvédelmi szakértő szerint szökések mindig is voltak és lesznek, a gyerekek ugyanis az esetek túlnyomó többségében nem önszántukból mennek be, így eleinte ellenségként kezelik a nevelőket.

Radoszáv Miklós elmondta, a bekerülés pillanatától a beismerésig, amikor már a gyermek elhiszi, hogy az intézet és az ott dolgozók jót akarnak neki, körülbelül két év telik el. Minél idősebb a gyermek, annál nehezebb, hiszen egy 15–16 éves fiatal sokszor már annyira megszokta a szabad életet, hogy semmilyen kötöttséget nem tűr.

Nehéz elnyerni a gyermek bizalmát

A gyerekek az esetek többségében oda szöknek vissza, ahonnan korábban kiemelték őket: szüleikhez, rokonaikhoz vagy a bandához, amihez tartoztak. Nem számít, hogy milyen rosszak a körülmények, ők azt ismerik, és ott érzik magukat biztonságban, ez jelenti számukra az otthont. Átszoktatni őket egy gyökeresen más életvitelre hatalmas munka. A legnehezebb elnyerni a gyermek bizalmát – mondta el Radoszáv Miklós.

Az államilag gondozott gyermekek, ahogy a gönci példa is mutatja, könnyű prédái a bűnözőknek. Sokan ugyanis fel sem fogják, hogy amit tesznek velük, az rossz. Aki úgy nőtt fel, hogy bántották a szülei, az bármilyen furcsán is hangzik, a bántalmazást a szeretet és a törődés jeleként értelmezi.

A bűnözők egyszerűen utaznak a fiatal lányokra

A gönci eset sajnos tipikusnak mondható, számos ilyen üggyel lehetett már találkozni. Jogg Zsolt elmondta, a bűnözők egyszerűen utaznak ezekre a lányokra, hiszen ez lehet számukra az utánpótlás a jövedelemforrást tekintve.

A lányoknak pedig, miután csapdába estek, nem sok lehetőségük marad. A kínzóik elől legfeljebb csak a gyermekotthonba mehetnek vissza, ahonnan korábban elszöktek. A gönci esetben ráadásul voltak igen brutális fogva tartók is, halállal fenyegették azt a lányt, aki ott akarta hagyni őket.

A futtatók végül azért buktak le, mert az egyik lánynak elege lett, és miután visszament a gyermekotthonba, beszélt a rendőröknek. A tárgyaláson a négy férfit és a nőt kerítéssel, gyermekprostitúció kihasználásával, illetve a kábítószerre való rászoktatás miatt szenvedélykeltés vétségével vádolják. Ezekért halmazatban akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Forrás: Kékfény

Hasonló hírek

Halálra éheztették a csecsemőt, akinek csótányokat találtak a pelenkájában (18+)

Géza

Elárulták a férfiak: ez a legrosszabb, amit egy nő tehet a kezével

Mazsi

Németország összes tartományát elérte a koronavírus-járvány (18+)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------