Image default
Külföld

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot számoltak fel

Forrás: MTI

Elfogták egy fegyvercsempész-hálózat két tagját Szerbiában, ezzel elvágták a Szerbiából Franciaországba irányuló illegális fegyverszállítás egyik útvonalát – jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a szerbiai közszolgálati televízióban szerdán.

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot számoltak fel

A tárcavezető elmondta, hogy több hónapos nyomozást követően a két férfit kedd este fogták el Újvidéken. “Az elfogás során a gyanúsítottak járművében két géppuskát, valamivel több mint három kilogramm robbanószert, két automata fegyvert és nagyobb mennyiségű lőszert találtak” – részletezte a szerb belügyminiszter.

Nebojsa Stefanovic emlékeztetett arra, hogy a kilencvenes évek háborúi után jelentős mennyiségű illegális fegyver került a lakossághoz.

A szerb belügyminisztérium november elején, egy héttel a párizsi merényletek előtt jelentette be, hogy francia kollégáikkal felszámoltak egy fegyvercsempész-láncolatot, amely Szerbiában és Franciaországban működött. Abban az akcióban Franciaországban kilenc, Szerbiában pedig négy embert fogtak el.

 

 

Hasonló hírek

A pápa fogadta be a hajóról szélnek eresztett migránsokat

Mazsi

Méhbaráttá tette összes buszmegállóját egy holland város – videó

Géza

Milliárdos segélycsomagot szavazott meg a migránsválság enyhítésére az amerikai képviselőház

Géza