Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szerb embercsempészek Nagybaracskán

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint illegális migránsokat szállítottak. (2019. 06. 15., szo – 14:45, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2019. június 15-én hajnalba megállítottak két szerb rendszámú személygépkocsit Nagybaracska belterületén. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járművek vezetőit – egy 39 és egy 34 éves szerb férfit –, valamint a velük utazó összesen nyolc külföldi személyt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőket a rendőrök előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

police.hu

Hasonló hírek

Kidobtak egy kutyát az ablakon, a 3. emeletről, Kazincbarcikán (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Gyárfás új ügyvédje szerint Princz Gábor szerepét jobban kellett volna vizsgálni a Fenyő-ügyben (PS-interjú!!)

Géza

Őrizetben a tiszaföldvári halálos baleset okozója

info