Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szerb embercsempészek Nagybaracskán

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint illegális migránsokat szállítottak. (2019. 06. 15., szo – 14:45, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2019. június 15-én hajnalba megállítottak két szerb rendszámú személygépkocsit Nagybaracska belterületén. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járművek vezetőit – egy 39 és egy 34 éves szerb férfit –, valamint a velük utazó összesen nyolc külföldi személyt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőket a rendőrök előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

police.hu

Hasonló hírek

Prevenciós program az idősek védelméért (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Két holttestre bukkantak egy lakás fagyasztójában

Géza

11 migráns egy személyautóban

Géza