Image default
Esélyegyenlőség

Szépségszalont rendeztek be hajléktalan nőknek

Önkéntes munkában szépítették a fodrászok és a kozmetikusok a nehéz sorsú, vagy hajléktalan embereket.

Szépségszalont rendeztek be hajléktalan nőknek

Szépségnapot szerveztek anyaotthonba kényszerült, illetve hajléktalan nőknek az Üdvhadsereg fenntartásában lévő budapesti, XVII. kerületi Válaszút Háza Női Rehabilitációs Intézményben.

Az önkéntes fodrászok, kozmetikusok és manikűrösök harmadik alkalommal vállalkoztak arra, hogy megszépítik azokat a nőket, akiknek így megnőttek az érvényesülési esélyeik. Balogh Zoltán örökítette meg a rendhagyó eseményt.

Szépségszalont rendeztek be hajléktalan nőknek 3

„Amíg nők sírnak, mint most, harcolni fogok. Amíg kisgyermekek éhesen szaladgálnak, mint most, harcolni fogok. Ameddig emberek börtönben vannak, mint most, harcolni fogok. Ameddig csak egy lélek is Isten világossága nélkül sötétségben van, harcolni fogok. Életem végéig harcolni fogok.” mondta William Booth, az Üdvhadsereg alapítója.

Az Üdvhadsereg munkája 1924-ben indult Magyarországon, ekkor érkeztek először az önkénteseik hazánkba. 1945-ig harminc segítő központot hoztak létre. 1949-ben a kommunista fordulat után működésüket betiltották. 1990-ben, a rendszerváltás után kezdték újra a munkát. Bántalmazott nők számára is létesítettek intézményt és rehabilitációs feladatokat is magukra vállaltak.

Szépségszalont rendeztek be hajléktalan nőknek 2

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag

Hasonló hírek

Sérült és ép előadók lépnek közösen színpadra egy estén a Trafóban

info

Titokzatos piknik folyik Budapesten hajléktalanokkal

info

Fogyatékkal élők harcművészeti bemutatója Budapesten

info