Image default
Külföld

Szent vulkánnal robbanthatja fel a fél világot Kim Dzsongun

Észak-Korea a sorozatos rakétatesztjeivel már éppen elég embert ejtett kétségbe, de úgy tűnik, Kim Dzsongun fegyvere visszafelé sült el: a tesztek hatására ugyanis kitörhet a helyiek szent vulkánja, a Mount Paektu.

A kínai határ közelében fekvő vulkán fontos helyet foglal el az észak-koreai mitológiában, még olyan legenda is él, mely szerint a mostani diktátor édesapja, Kim Dzsongil a hegyoldalban született. A Mount Paektuhoz azonban gyászos események is kapcsolódnak:a történelem egyik legtöbb áldozattal járó vulkánkitörése az övé, a hamu egészen Japánig szállt. Most pedig újra kitörhet

Kim Dzsongunék brit és amerikai szakértőkkel vizsgáltatták meg a vulkánt, és Bruce Bennett szerint a közelben végzett rakétakísérletek a kitörés szélére sodorták a szent hegyet.

„Olyan hatalmas katasztrófát okozhat egy újabb teszt, amelybe ezrek, ha nem tízezrek halnak bele Kínában és Észak-Koreában. A kínaiak évek óta a nukleáris kísérletezés ilyen hatásától tartanak, és tessék, kitörhet a vulkán.”

Bennett kijelentését több tudós is megerősítette, szerintük is nagyon valószínű, hogy ha Kim Dzsongun nem hagy fel a kísérletezésekkel, a saját népét fogja kiirtani.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Notre-Dame – Az ólomszennyezettség miatt felfüggesztették a székesegyház helyreállítási munkáit

Géza

Az egyik merénylő anyja szerint fia nem akart megölni senkit, a stressz miatt robbantotta fel magát

Edit

Ezek a világ legveszélyesebb városai, érdemes elkerülni

Géza