Hirmagazin.eu
Főoldal » Személyiségzavara miatt robbanthatott a körúti merénylő
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Személyiségzavara miatt robbanthatott a körúti merénylő

forrás: M1

Épeszű ember személyiségzavar nélkül ilyet nem tesz – mondta a Híradónak nyilatkozó klinikai szakpszichológus a szombat esti belvárosi robbantás tetteséről. Makai Gábor azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a robbantónak tettestársa is volt.

– Minél gátlástalanabb egy ember, minél brutálisabb eszközt vagy módszert használ fel azért, hogy valaki ellen forduljon és kioltsa az életét, annál inkább feltételezhető nála a patológiás személyiségszerveződés. Vagyis az esetek többségében személyiségzavar áll a probléma hátterében. Az az ember, aki hatóság, rendőr ellen ilyen brutalitással mer fellépni, az nem valószínű, hogy egy szorongó, neurotikus alkat, sokkal inkább egy kiszámíthatatlan, gátlástalan ösztönlény, egy hidegvérű gyilkos – állapította meg a klinikai szakpszichológus.

clipboard475

Az elkövetés módjából arra lehet következtetni – folytatta, hogy ez egy előre kitervelt bűncselekmény volt. A támadó feltételezhetően előre tudta, hogy mit fog tenni, az viszont már kevésbé biztos, hogy azt is, a rendőrök ellen követi el a bűncselekményt. Az ilyen típusú ember általában jó intellektusú, nem elmebeteg, vagyis nem annak következménye az agresszív magatartása – állapította meg.

– Ebben az esetben a kiszámíthatatlanság látható, a hidegvérű gátlástalanság, hisz akár felnőttet, akár gyereket képes hidegvérrel megölni, és nem éli meg a bűntudatot, nincs lelkiismeret-furdalása –  fogalmazott. Makai Gábor szerint az sem kizárt, hogy a robbantónak tettestársa is volt.

Az elmúlt években több hasonló eset is volt. 2010-ben Alsóörsön ölt meg egy rendőrt egy férfi, aztán a helyszínen öngyilkos lett. Két éve a budapesti Róbert Károly körúton egy bankfiók előtt volt egy robbantás, akkor az épület utcafronti fala is kidőlt. A tettesek motivációja máig ismeretlen.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat éjjel történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, járőrtársa súlyosan megsérült. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták. A rendőrség videót, valamint több fotót is közzétett, személyleírást adott a gyanúsított férfiról és 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűzött.

 

Hasonló hírek

Videó a győri rablásról, a rendőrség segítséget kér

Edit

Tragikus baleset az M3-ason

info

Vadkendert termesztettek Ikerváron, a kábítószert Ausztriában adhatták el

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------