Hirmagazin.eu
Főoldal » Személyesen vezényelte le a lőgyakorlatot Kim Dzsongun
Külföld

Személyesen vezényelte le a lőgyakorlatot Kim Dzsongun

A phenjani rezsim szócsövének számító hírügynökség pénteki közleményében nem nevezte meg, hogy pontosan milyen fegyverekkel hajtották végre a lőgyakorlatot csütörtökön, csupán az szerepel benne, hogy „különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket” vetettek be.

Kim Dzsongun az ország nyugati részén, egy védelmi alakulatból tekintette meg a hadgyakorlatot, ő adott parancsot a megkezdésére. A védelmi egységek gyorsreagáló képességét ellenőrizték az arcvonal elülső és nyugati szárnyán. Kim Dzsongun négy fontos feladatot vázolt fel a csapásmérő képesség növeléséhez – írta a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség.

A hírügynökség és a phenjani média is felvételeket mutatott be a rakéták kilövéséről, de a híradásokban a típusukról nem volt szó.

A dél-koreai hadsereg előző napi közleményében arról tájékoztatott, hogy Észak-Korea feltehetően ismét rövid hatótávolságú rakétákat tesztelt, két rakétát indított egy északnyugati bázisról a Japán-tenger felé. A rakéták először átrepültek több észak-koreai tartomány felett, mielőtt kiértek a Japán-tenger fölé, majd a vízbe csapódtak.

Rakétavetős gyakorlat Észak-Koreában (Fotó: MTI/EPA/KCNA/KCNA)

A dél-koreai hadsereg mérése szerint 270, illetve 420 kilométert repültek, és 50 kilométeres magasságot értek el. Szakértők azt gyanítják, hogy Phenjan olyan új rakétákat próbált ki, amelyek kifejlesztését határozatban megtiltotta neki az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Észak-Korea múlt szombaton is „csapásmérő rakétagyakorlatot” tartott rövid hatótávolságú rakétákkal. Azt megelőzően 2017 novembere óta nem hajtott végre tesztet nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákkal. Szakértők szerint a múlt szombati rakétagyakorlat gondosan megtervezett lépés volt, és Phenjan ezzel akart nyomást gyakorolni az Egyesült Államokra, hogy legyen rugalmasabb a vele folytatott nukleáris tárgyalásokon.

mti

Hasonló hírek

Két gépük is lezuhant: ekkora segélyt ajánl fel a Boeing repülőgyár az áldozatok hozzátartozóinak

Géza

Újabb pofon a brit gazdaságnak: Már sehol sem elsőosztályú Nagy-Britannia

Edit

Kiürítették az amszterdami repülőtér egy részét egy gyanús csomag miatt

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------