Hirmagazin.eu
Főoldal » Szembeszáll a migránsokkal Franciaország
Külföld

Szembeszáll a migránsokkal Franciaország

Politikai vihart kavart a francia kormány döntése, miszerint leszámolnak az országban illegálisan tartózkodó migránsok hatalmas tömegével.

A vita azután robbant ki, hogy Gerard Collomb belügyminiszter körlevelet írt a bevándorlásügyi hivataloknak, arra sürgetve őket, hogy a lehető leggyorsabban bírálják el a menedékkérelmeket, és akiknek nincs joguk francia területen tartózkodni, azokat toloncoltassák ki az országból. A francia befogadó központok ugyanis túlzsúfoltak, és sokan illegálisan használják ki az itt nyújtott szolgáltatásokat.

Jelenleg átlagosan 14 hónapig tart, míg egy migráns menedékkérelmét elbírálják, de az új döntés alapján ennek idejét fél évre kell csökkenteni, és azt követően azonnal gondoskodni kell az illető elszállásolásáról, vagy deportálásáról.

Több képviselő és emberi jogvédő csoportok szerint a gyorsítás a hatékonyság kárára fog menni, és csak az a célja, hogy „kirúgják a migránsokat Franciaországból”. Sokan kétszínűséggel is vádolják Macronékat, mivel az elnök az Európai Tanács előtt felszólalva még arról beszélt, hogy az EU-tagállamoknak „kötelességük befogadni a migránsokat”, de valójában ő maga szabadulna a felelősségtől, csak másokra tolná át.

Collomb azzal védte a gyorsítást, hogy ésszerű szintre kell csökkenteni a Franciaországban tartózkodó migránsok számát.

Ha mindenkit be akarunk fogadni, nem tudunk nekik jó feltételeket biztosítani. Évente 95 ezer kérelmet kapunk – azaz egy nagyvárosnyi emberrel nőne a lakosságunk minden évben

– mondta a miniszter.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Christophe Archambault – AFP

 

Hasonló hírek

Agyhalottként került vissza a családjához a diák

Mazsi

Gibraltár hovatartozása lehet a Brexit egyik nagy kérdése

Géza

A világméretű éhezésből a hazánkban mély-szegénységben élők sem maradhatnak ki, .. sajnos..

Kovács Karolina
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------