Image default
Külföld

Szégyenteljes bukta: a vécéről csalt a sakkmester

Strasbourg — Csaláson kaptak egy sakkversenyen egy cseh színekben indult nagymestert. Igors Rausis (58) vécén, a telefonjára kapta a tippeket, ám lebukott.

A lett származású sportoló az utóbbi esztendőkben remek formában volt, élő pontjai 2450-ről 2685-re emelkedett, vagyis a legjobbak között tartották számon, de sokaknak gyanús volt a szárnyalása.

 Játszottam néhányszor ellene, nem kételkedem a tudásában, de ötven év felett kétszáz pontot erősödni, az a hihetetlen kategória – írta Twitter-oldalán Lawrence Trent (33) brit sakkozó.

A nagymesterek túl az ötvenen általában tartják addig megszerzett pontjaikat vagy visszaesnek. Rausis viszont 2012 májusától emelkedésben van, mindössze két pont választja el a magyar Almási Zoltántól (42). A cseh jelenleg 53. a világranglistán, ő a legöregebb a top százban.

– A bizottság már hónapok óta szemmel tartott egy sakkozót a kiugró statisztikai mutatói miatt. A telefon és a tulajdonosa megtalálásával most megkezdődik az ilyenkor szokásos procedúra, meghallgatásokkal, amelyek tisztázhatják, mi történhetett – mondta Jurij Garrett (50), a nemzetközi szövetség (FIDE) Fair Play-bizottságának a titkára.

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

blikk

Hasonló hírek

Beidézte Hillary Clintont egy kongresszusi bizottság

info

Vízalá került a börtön, ahova annak idején brutális bűnözőket csuktak: így néz most ki a hely

Géza

Megindulhatnak a migránsok Olaszország felé

Edit