Image default
Bulvár

Szegénységben él a világhírű magyar focista

Tóth II Jó­zsef alig kap 100 ezer fo­rint­nyi nyug­dí­jat. A fo­cis­tá­nak el­lop­ták az 1954-es vi­lág­baj­nok­sá­gon szer­zett ezüst­ér­mét is.

Csepelen, szerény körülmények között lakik az Aranycsapat utolsó élő tagja, Tóth II József. A 87 éves férfi a kerület díszpolgára, és olyan nagyságokkal focizott együtt, mint Kocsis, Puskás vagy Czibor. Élete első válogatott meccsét 1953-ban játszotta Bulgária ellen, lemaradt az angolok elleni legendás 6:3-ról.

Állítása szerint ennek az volt az oka, mert féltek, hogy disszidál. Később lánya született, emiatt engedték el külföldi mérkőzésekre is. 1954-ben már gólt lőtt Angliának a Népstadionban (7-1), sőt a világbajnokságon az NSZK-nak is betalált (8-3). Játszott a brazilok elleni negyeddöntőben (4-2) is, de ott durván lerúgták, többet nem léphetett pályára a tornán.

Szegénységben él a világhírű magyar focista
Az Aranycsapat, Tóth II Puskás alatt jobbra. Nagyobb képért kattints! (Fotó: MTI)

Tóth II tehát a világbajnoki második Aranycsapat tagja volt, ám az ezüstérmét ellopták.

Egy tévétársaság járt nálam egyszer, és kérték, mutassam meg a kincsemet. A kavarodásban valamelyikük elemelte, sosem lett meg. Ha arany lett volna, jobban fájna – mondta a Storynak a legendás focista.

Szegénységben él a világhírű magyar focista 1
Csepeli lakásában (Fotó: MTI)

Tóth II egész életében hű maradt a Csepelhez, a kerület díszpolgárnak is választotta. Ezek ellenére szerény körülmények között él feleségével.

“102 ezer forintból élek, a feleségemnek még kevesebb a nyugdíja. Nem panaszkodunk, boldogan élünk hatvannégy éve együtt.”

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

A világ öt legdrágább villája

info

Rémálom – arra ébredt a fiatal pár, hogy egy idegen pucér férfi fekszik mellettük

Edit

Két évvel az Aranyember halála után még mindig megy a harc: 125 millión osztoznak Klapka gyerekei

Géza