Hirmagazin.eu
Főoldal » Szegénységben él a világhírű magyar focista
Bulvár

Szegénységben él a világhírű magyar focista

Tóth II Jó­zsef alig kap 100 ezer fo­rint­nyi nyug­dí­jat. A fo­cis­tá­nak el­lop­ták az 1954-es vi­lág­baj­nok­sá­gon szer­zett ezüst­ér­mét is.

Csepelen, szerény körülmények között lakik az Aranycsapat utolsó élő tagja, Tóth II József. A 87 éves férfi a kerület díszpolgára, és olyan nagyságokkal focizott együtt, mint Kocsis, Puskás vagy Czibor. Élete első válogatott meccsét 1953-ban játszotta Bulgária ellen, lemaradt az angolok elleni legendás 6:3-ról.

Állítása szerint ennek az volt az oka, mert féltek, hogy disszidál. Később lánya született, emiatt engedték el külföldi mérkőzésekre is. 1954-ben már gólt lőtt Angliának a Népstadionban (7-1), sőt a világbajnokságon az NSZK-nak is betalált (8-3). Játszott a brazilok elleni negyeddöntőben (4-2) is, de ott durván lerúgták, többet nem léphetett pályára a tornán.

Szegénységben él a világhírű magyar focista
Az Aranycsapat, Tóth II Puskás alatt jobbra. Nagyobb képért kattints! (Fotó: MTI)

Tóth II tehát a világbajnoki második Aranycsapat tagja volt, ám az ezüstérmét ellopták.

Egy tévétársaság járt nálam egyszer, és kérték, mutassam meg a kincsemet. A kavarodásban valamelyikük elemelte, sosem lett meg. Ha arany lett volna, jobban fájna – mondta a Storynak a legendás focista.

Szegénységben él a világhírű magyar focista 1
Csepeli lakásában (Fotó: MTI)

Tóth II egész életében hű maradt a Csepelhez, a kerület díszpolgárnak is választotta. Ezek ellenére szerény körülmények között él feleségével.

“102 ezer forintból élek, a feleségemnek még kevesebb a nyugdíja. Nem panaszkodunk, boldogan élünk hatvannégy éve együtt.”

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Őszinte vallomás: függőségéről beszélt Koltai Róbert

Mazsi

Komoly nehézségekkel küzd a TV2 sztárjának felesége

Mazsi

Bochkor Gábor durván beszólt a nőknek, kiakadtak a hallgatók!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------