Főoldal > Hírek > Tudástár > Autók - motorok - hajók > Szegeden mondott csődöt a teherautóm kormányműve

Szegeden mondott csődöt a teherautóm kormányműve

Hirdetés

Szegeden mondott csődöt a teherautóm kormányműve

Régóta vagyok hivatásos sofőr és imádom a munkámat. Általában az országot járom, különböző városokban vannak ezáltal ismerőseim, barátaim. Sokszor napokig kell várni egy vissza fuvarra vagy egy-egy rakományra ami miatt sokszor meg is szállok egy-egy városban. Teherautóm a második otthonom, sokszor mondja feleségem, hogy jobban szeretem már a teherautómat mint őt. Mondjuk lehet, hogy azért gondolja így, mert több időt töltök a kedvenc árufuvarozó járművemmel mint vele.

Bár a szállítmányozó cég ahol dolgozom Észak-Magyarországon van, egy utam Dél-Magyarországra vitt, egész pontosan Szegedre kellett árut szállítanom. Mint már oly sokszor most is előre foglaltam egy kis panzióban szobát magamnak mert három napot is ott kellett töltenem. A főnökeim előszeretettel szoktak úgy tervezni nagyobb utakat, hogy ne legyen üresjárat, így oda felé is viszek árut és visszafelé is felpakolnak, viszont most kellett pár napot várni, még a szerb határon átér a várt rakomány.

 

Igazi áldás, egy jól működő szervó kormány

Útban Szeged felé – talán egy megyére lehettem – amikor az út közben felmondta a szolgálatot az addig hibátlanul működő kormánymű rendszerem. Szerencsére a teherautó nem okozott balesetet és tudtam korrigálni a hirtelen előjött változást és az utamat is folytathattam. Egy kisebb meglepődést azért okozott a jelenség. A teherautó kormánymű igazi áldás, kényelmesebbé teszi a hosszú távú vezetéseket és könnyebben irányíthatóvá teszi a gép monstrumot amit vezetünk.

Nem is olyan sokára sikerült lepakolnom az árut Szegeden és még aznap felléptem a laptopomon a szervokormanyjavitas.hu oldalra, hiszen tudtam, hogy ők ingyenesen kijönnek az alkatrészért és rendkívül kedvező áron meg is javítják azt. Legfőbb pár nappal később indulok vissza – de ezt lebeszéltem telefonon a főnökeimmel is. Hihetetlen szerencsém volt, de pont egy másik kormánymű miatt éppen Szegeden volt egy autójuk és egy órán belül már vitték is javíttatni a hibás alkatrészemet.

Nyugodtan élveztem Szeged látványosságait

Mivel a kamionos társaság akikkel dolgozom, jól ismeri a teherautó kormánymű javító céget, így nyugodt voltam, hogy néhány nap múlva biztosan indulhatok hazafelé az új rakománnyal. A Szegeden töltött néhány napomat viszont nem csak lazsálással akartam tölteni, így megnéztem a látványosságokat.

Voltam a Szegedi Dómban, felmentem egy szép Víztorony tetejére és a Széchenyi téren még valami fesztiválba is belebotlottam. Az egyik napomat pedig a természetben, a Szegedi Vadasparkban töltöttem el állatok között.

A szinte nyaralásnak számító, néhány napos kikapcsolódásom után a már kész, javított kormányművel a teherautómban kezdhettem meg a visszautat. Feleségemnek azért megígértem, hogy még abban az évben elhozom őt is Szegedre, mert nem volt időm az összes látványosságot megtekinteni és ezeket neki is látnia kell amiket én megnéztem.

Ráadásul ha jól tudom nem csak sörfesztivál és borfesztivál vár majd bennünket de lesz halászlé főző napok és mangalica fesztivál is, azt pedig egy férfi sem hagyhatja ki.

Forrás: szervokormanyjavitas.hu

Képek: szervokormanyjavitas.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: