Hirmagazin.eu
Főoldal » Szebbek-e a hosszúlábú nők?
Bulvár

Szebbek-e a hosszúlábú nők?

Nem mondok újat, ha beszámolok arról, hogy a nőktől kecses kacsókat és lábikókat várnak a férfiak. Az erre irányuló törekvések jól ismertek. Kínában a 14. századtól vált gyakorlattá a „lábkicsinyítés”. A módszert az inkvizíció is megirigyelhette volna.

Szebbek-e a hosszúlábú nők

Négyéves kor körül kezdik a lábelkötést úgy, hogy a láb négy kisujját elkezdik aláhajtani a talpnak, s mindennap húznak egyet a kötésen. A művelet oly fájdalmas volt, hogy a gyerek olykor elájult, vagy anyja tömte be a száját, hogy elfojtsa sikolyát. Az elszorított lábban néha halálos üszkösödés lépett fel. Aki végül is szerencsésen túlélte az átalakítást, annak úgy nézett ki a lába, mint amikor az ember visszahajtja négy ujját a tenyerébe.

Szebbek-e a hosszúlábú nőkDe a küzdelem megérte, mert így 8 centis lábikóvá lehetett nyomorítani a lábat. Hogy ez miért volt akkora nagy szám a kínai férfiaknak, nem tudjuk. De a nagy láb ma sem erény, nálunk Európában sem. Egy kilenc kultúrára kiterjedő vizsgálatban bizonyították, hogy a férfiak a nők testméretéhez képest nem az arányos, hanem az annál kisebb lábat kedvelik. A kicsiny lábméret evolúciós előnyeire az egyetlen tipp, hogy a kis láb a fiatalság jegye, hiszen a lábméret az életkorral amúgy is nő. Ez egybevág azzal, hogy a nők arcán is a gyermekes vonásokat kedvelik a férfiak.

Egy másik érdekes kérdés, van-e abban valami, hogy a hosszú lábú nők jobban tetszenek a férfiaknak, vagyis érdemes-e nyújtatni a lábunkat. A láb hossza igen érzékeny mutatója a gyermekkori tápláltságnak és stressznek, mivel a végtagok nagyobbat nőnek pubertáskorban. A rövid láb a gyenge egészség egyik jele, a rövid lábú emberek gyakrabban szívbetegek, hajlamosabbak magas vérnyomásra, valamint a 2. típusú és a terhességi cukorbetegségre és a rákra. A hosszabb láb másik előnye a gyorsabb futás.

A női lábak férfiakra gyakorolt hatását vizsgálva úgy találták, hogy az átlagosnál 5 százalékkal hosszabb láb a legvonzóbb. A kezek-lábak szimmetrikusságának előnyeit mindössze egy kutatócsoport vizsgálta. Itt a nehézség abban áll, hogy sokan nehezen tudják komolyan venni, hogy minimális eltéréseket képesek volnánk észlelni, mondjuk, a két csukló átmérőjében vagy az ujjak hosszában. Pedig az úgynevezett szubliminális, vagyis küszöb alatti észlelés során sok olyan dolog hat ránk, amiről nincs tudomásunk.

Szebbek-e a hosszúlábú nők

Ez magyarázhatja annak a vizsgálatnak az eredményét, melyben látszólag teljesen szimmetrikus női testek közül kellett kiválasztani a jobban tetszőt. A valójában csak szimmetrikusnak látszó két testből az egyiken parányi változtatásokat (vastagításokat) végeztek. Bár a vizsgálati személyek ennek nem voltak tudatában, mégis a valóban szimmetrikus női testeket választották szimpatikusabbnak . A hatás olyasmi, mint amikor egy nőről látszólag két teljesen egyforma felvételt készítenek, csak az egyiken tágabb a pupillája.

Ha választani kell, melyiken szexisebb a nő, a férfiak a tág pupillájú képet választják, miközben nem tudják, miért. E mögött nyilvánvalóan a két nem furfangos evolúciós összejátszása áll. Amikor nőknek őket szexuálisan érintő képeket, például aktuális partnerük fényképét mutatták be, a termékeny időszakukban fokozott pupillatágulattal reagáltak. Ez a rejtett és öntudatlan csábítás módszere. Lám csak, lám, még a pupillatágulat is szexre csábít, ha ütött az óra.

Forrás: delina

 

Hasonló hírek

Megvan az Álarcos énekes legújabb kiesője: nem gondolná, ki volt a Béka!

Géza

Nem csak Selena Gomez tette tönkre idén a csodás frizuráját

Géza

Tragédia a kamerák előtt: a tizenhét órás forgatás után holtan esett össze a 35 éves tévésztár – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!