Hirmagazin.eu
Főoldal » Százszázalékos béremelést kér az egészségügyi dolgozóknak a Párbeszéd
Belföldi hírek

Százszázalékos béremelést kér az egészségügyi dolgozóknak a Párbeszéd

A Párbeszéd százszázalékos béremelést kér valamennyi egészségügyi dolgozó, köztük a kórházak technikai személyzete és a gyógyszertári dolgozók számára.

A párt szóvivője szerdai, budapesti, a magyar egészségügy napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány miatt extra terhelés érte a szektor résztvevőit. Barabás Richárd szerint ezek az emberek a sokszor nem megfelelően felszerelt kórházakban, gyakran védőfelszerelés nélkül dolgoztak napi 10-12 órát.

A magyar egészségügyi ráfordítás GDP-arányosan négy százalék körül van, miközben a szomszédos országokban ez akár ennek a dupláját is elérheti – bírált.

Hozzátette: az egészségügyi dolgozók Szlovákiában kétszer, Csehországban háromszor annyit is kereshetnek, mint magyar kollégáik, egyszeri, bruttó 500 ezer forintos ráfordítással nem lehet kompenzálni a munkájukat.

A politikust kérdezték arról, hogy a XI. kerületet vezető DK-s László Imre egy képviselőtestületi ülésen azt mondta: „’36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után.”

Az újbudai alpolgármester azt válaszolta, hogy László Imre egy Facebook-posztban már bocsánatot kért a szavaiért. A polgármester azt is leírta, hogy „nem azt mondta, amivel vádolják”, a kontextusból pontosan kiderül, hogy „pont az ellenkezőjéről volt szó” – fogalmazott. Barabás Richárd hangsúlyozta, László Imre arról beszélt, hogy egy ember munkássága sem ítélhető meg életének egy eleméből.

Kérdezték, hogy szerveznek-e tüntetést a polgármester ellen.

Erre azt felelte, hogy tüntetést az ellen a kormány ellen kell szervezni, ami „hagyja lerohasztani” a Lánchidat, ami hazudik és átveri a választókat, ami nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat és nem olyan emberek ellen, akik rosszul fogalmaznak, ami után bocsánatot kérnek.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Eldőlt: a méheknek is lesz világnapjuk

Géza

Orbán: Amikor Lengyelországot támadják, minket is támadnak

Géza

Az egy ember, aki megvédi Európát a migránsoktól, Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------