Főoldal » Százmilliókra büntethetik a magyar tojásmérgezőt
Belföldi hírek

Százmilliókra büntethetik a magyar tojásmérgezőt

Egy mezőhéki tojástelepről származik a fipronillal szennyezett magyar tojás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elmondta, jelenleg mit vizsgálnak az adott cégnél.

A magyar tojásban is találtak fipronil nevű idegmérget, ami miatt Európa-szerte több tízmillió tojást semmisítettek meg. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lapunknak megerősítette, hogy a problémás áru egy mezőhéki tojástelepről való.

A hivatal pár napja közzétette a fertőzött tojás kódját (3HU1503T03/4), ami alapján elkezdték kivonni a terméket a forgalomból. Annak fogyasztását gyermekek számára nem ajánlják.

Kerestük a céget, ahonnan egy neve elhallgatását kérő dolgozótól úgy értesültünk, hogy bár a farmot nem zárták be, őket is meglepte a vizsgálat eredménye.

A Nébih lapunknak jelezte, vizsgálják, hogy a szennyezettség hátterében a telepen elkövetett szabálytalanság, mulasztás áll-e, vagy a szerhamisítási ügy jóhiszemű áldozataivá váltak.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a telepen jogsértés történt, élelmiszerlánc-felügyeleti bírságra számíthatnak. Ennek minimuma 50 ezer forint, de a büntetés akár több száz millió forintra is rúghat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

“Két gyerek volt a kezemben, azt hittem, nem bírom tovább”

Edit

Kovács: Magyarország abból indul ki, Horvátország regisztrálja a migránsokat

Edit

Orbán Viktor: Újabb támadás előtt állunk (Olvasd el és nézd meg!)

Géza