Hirmagazin.eu
Főoldal » Százmillió baktérium található egy almában
Egészség - betegség

Százmillió baktérium található egy almában

Az új tanulmány szerint, melyet Gabriele Berg, a Grazi Műszaki Egyetem professzora készített, egy átlagos 240 grammos almában körülbelül 100 millió baktérium található, és ezek a mikroorganizmusok elengedhetetlenek az egészséges emésztőrendszer biztosításához.

A baktériumok többsége, mintegy 90 százaléka az alma magjában található, a húsban sokkal kevesebb van – olvasható a Sky News hírei közt.

A mikrobiom, amely az emberi szervezetben élő mikrobák összessége, 100 billió baktériumot és más mikrobát tartalmaz, és ennek minél változatosabb az összetétele, annál kedvezőbben hat a szervezetre.

A kutatás során azt is összevetették, hogy a nagyüzemben termesztett, illetve organikus gyümölcsök közül melyiknek nagyobb a baktériumtartalma. A szám nagyjából megegyezett,  az organikus almákban azonban változatosabb és kiegyensúlyozottabb baktériumállomány volt jelen.

Viszont a gyakran kórokozókat is tartalmazó Escherichia-Shigella baktériumcsoport a nagyüzemben termesztett gyümölcsökben többször előfordult. Az organikus almákban kevésbé gyakori, nem úgy, mint a probiotikumként használt Lactobacilli csoport.

A kutatás anyaga a Frontiers in Microbiology tanulmányai közt jelent meg.

hirado

Hasonló hírek

Kannabisz olaj mentette meg a 3 éves rákos kisfiú életét, miután az orvosok 48 órát adtak neki

Edit

Szabadítsa meg szervezetét minden méreganyagtól 4 gyógynövény segítségével!

Géza

A cukor rákot okozhat! És ez csak az egyik ok, hogy száműzd étrendedből

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------