Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Százmilliárdból fejlesztik a honvédséget
Százmilliárdból fejlesztik a honvédséget

Százmilliárdból fejlesztik a honvédséget

Hirdetés

Csaknem százmilliárd forint jut a kiemelt fejlesztésekre és a megkezdett programok folytatására a honvédségnél – írja keddi számában a Magyar Idők.

A honvédelemre szánt 2018-as büdzsé mintegy 428 milliárd forint, amely a GDP 1,05 százaléka, és 73,6 milliárd forintos többletet jelent a 2017. évhez képest, vagyis közel 21 százalékkal nőnek a védelmi kiadások – részletezi a lap a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

A HM a megemelt költségvetési összeget az ötszázalékos illetményemelés mellett a Zrínyi 2026 programban megfogalmazott fejlesztési feladatokra – a katonák egyéni felszerelésének, harctéri fegyverzetének és a haditechnikai képességeknek a fejlesztésére -, valamint az önkéntes tartalékos rendszer továbbfejlesztésére fordítja. A tárca célja, hogy mind a 197 járásban legyen önkéntes tartalékos egység. Laktanyafejlesztési munkálatok kezdődnek Hódmezővásárhelyen, Tatán és Szolnokon.

A HM felhívta a figyelmet: a migrációs nyomás kezelése továbbra is elengedhetetlen feladata a honvédségnek. A határ menti feladatok ellátására 25 milliárd forintos összeget tartalmaz a 2018. évi költségvetés tervezete – olvasható a Magyar Időkben.

MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
loading...
tűzvédelem