Image default
Gazdaság

Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya

A paksi Duna-parti sétány fejlesztése 1 milliárd forintból jön létre, melynek köszönhetően új rendezvényházzal és zöld területekkel bővül a város.

Megújul Paks Duna-parti sétánya. A felújítás során zöld felületeket és kerékpárutat is kiépítenek, de létrejön egy új rendezvényhelyszín is. A beruházás egy milliárd forintból jön létre – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Az egy kilométer hosszú sétányon – az Anna utcai lejárótól a Dózsa György utcai csatlakozásig – teljesen felújítják a burkolatot és az ott található vízi színpad nézőterét. A volt kikötő épülete, illetve a halászati szövetkezet épülete helyén egy új épületegyüttest építenek, amely rendezvényeknek is helyet ad majd.

A környezet megóvására is figyelnek

A munkálatok során megőrzik a több mint százéves sétány gesztenyefáit, amelyeket 1896-ban, a millennium évében ültettek, és több zöldfelületet alakítanak ki.

A polgármester úgy fogalmazott: bár a sétány teljesen eredeti állapotát nem lehet helyreállítani, szeretnék visszaadni a paksiaknak a Duna-partot, amelyet az 1960-as évektől a 6-os út és a vasútvonal választ el a várostól.

Önkormányzati forrással együtt jön létre a fejlesztés

Szabó Péter polgármester elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejlesztést.

Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, a munka legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

Hepatitises húsok után nyomoz a Nébih

Edit

Az autó- és személyi kölcsönök forintosításával megszűnnek a devizahitelek

Edit

E-papír az eseti meghatalmazottaknak NAV ellenőrzés esetén

Géza