Hirmagazin.eu
Főoldal » Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya
Gazdaság

Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya

A paksi Duna-parti sétány fejlesztése 1 milliárd forintból jön létre, melynek köszönhetően új rendezvényházzal és zöld területekkel bővül a város.

Megújul Paks Duna-parti sétánya. A felújítás során zöld felületeket és kerékpárutat is kiépítenek, de létrejön egy új rendezvényhelyszín is. A beruházás egy milliárd forintból jön létre – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Az egy kilométer hosszú sétányon – az Anna utcai lejárótól a Dózsa György utcai csatlakozásig – teljesen felújítják a burkolatot és az ott található vízi színpad nézőterét. A volt kikötő épülete, illetve a halászati szövetkezet épülete helyén egy új épületegyüttest építenek, amely rendezvényeknek is helyet ad majd.

A környezet megóvására is figyelnek

A munkálatok során megőrzik a több mint százéves sétány gesztenyefáit, amelyeket 1896-ban, a millennium évében ültettek, és több zöldfelületet alakítanak ki.

A polgármester úgy fogalmazott: bár a sétány teljesen eredeti állapotát nem lehet helyreállítani, szeretnék visszaadni a paksiaknak a Duna-partot, amelyet az 1960-as évektől a 6-os út és a vasútvonal választ el a várostól.

Önkormányzati forrással együtt jön létre a fejlesztés

Szabó Péter polgármester elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejlesztést.

Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, a munka legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

Nőtt a boltok forgalma októberben

Edit

A NAV közzétette a júliusban elszámolható üzemanyagárakat – erre számítsatok!

Géza

A sertésszektorral azonos megítélést kér a baromfitanács

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------