Image default
Belföldi hírek

Százezrek vettek részt az ünnepi programokon

forrás: MTI

Százezrek vettek részt az augusztus 20-i ünnepi programokon – közölte szombaton, késő este az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal. Kiemelték: minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények.

Az ünnepi események az Országház előtti Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának felvonásával kezdődtek, majd a honvédtisztjelöltek avatása következett. Sokan látogattak el a Parlamentbe, a budai Várban egész nap tartó programokon és a Clark Ádám téri szabadtéri koncerteken kora estig több tízezren vettek részt. A tűzijáték idejére megteltek a rakpartok is.

Százezrek vettek részt az ünnepi programokon
Érdeklődők a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényen a budapesti Várkert Bazár előtt. MTI Fotó: Marjai János

A központi rendezvényeket szervező HM NRH közölte azt is: a tűzijáték a tervek szerint zajlott, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem számolt be rendkívüli eseményről.

Az érdeklődők biztonságosan elhagyták a helyszínt. A pirotechnikai mentesítés befejeződött, a nap folyamán bevezetett közlekedési korlátozások is véget értek. Az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

 

Hasonló hírek

Szőlőleves és zöldséges halrolád – a család kedvence!

Géza

Az ORFK cáfolja, hogy akadozna a rendőrök ellátása

info

Még az olajpiacon is figyelnek az orosz-szaúdi meccsre

Géza