Hirmagazin.eu
Főoldal » Százból nyolc jogosítványt bevonnak
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Százból nyolc jogosítványt bevonnak

Hányadikra sikerül a magyar internetezőknek a jogosítvány megszerzése? Ki finanszírozza az oktatást és a vizsgákat? Szükségesnek gondoljuk-e a jogosítvány megújítását bizonyos időközönként? Ha ma kellene vizsgáznunk, vajon sikerülne? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ egy online kutatás.

Az összes kitöltő közül csupán öt százaléknak nincs vezetői engedélye, de közülük is szinte mindenki (94 százalék) szeretne jogosítványt szerezni, vagyis nagyon kevesen vannak azok, akik nem vágynak a vezetés élményére. Ha már megvan a kincset érő papír, legtöbben ki is használják, a kitöltők 96 százaléka állítja, hogy rendszeresen vezet – derül ki a Használtautó.hu felméréséből.

Lehet, hogy mindenki vágyik rá, de mélyen a zsebünkbe vagy szüleink zsebébe kell nyúlnunk, hogy a volán mögé ülhessünk. Kétszázezer forinttal érdemes számolni, de egy-két bukással az összeg hamar háromszázezerre rúghat.

Nem csoda, hogy az online kutatás kérdéseire válaszolók csaknem fele anyagi támogatásra szorult, hogy megszerezhesse a hőn áhított engedélyt, szülei, rokonai támogatták a jogosítvány megszerzésében. Meglepően sokan, a kitöltők 52 százaléka saját maga állta a költségeket, amihez a legtöbben hónapokon át gyűjtöttek.

Jellemzően 17–21 éves kor között szerezték meg jogosítványukat a válaszadók, negyedük később vágott bele a nagy kalandba, és akadnak olyanok is, akik ötven év fölött ültek be a tanulóautó ülésébe, hogy megküzdjenek a kézifékes indulás és a párhuzamos parkolás kihívásával.

A többségnek elsőre sikerül a vizsga, de a kitöltők negyede többször is nekifut. 18 százalékuknak másodjára sikerül, 7 százalék pedig harmadjára, negyedjére vagy ötödjére teljesíti a feladatot, és persze olyanok is akadnak, akik több mint öt próbálkozás után, de végül csak megszerzik a vezetői engedélyt.

Ma a jogosítvány meghosszabbításához mindössze orvosi alkalmassági vizsgálat szükséges. Amennyiben tehát a vezető egészségügyileg megfelelő állapotban van, az engedélyt megkapja, nem szükséges például KRESZ-ből vagy a forgalomban vizsgáznia, pedig a KRESZ változik, és a rutin is könnyen elveszhet, ha évekig nem vezetünk.

A válaszadók több mint fele gondolja úgy, hogy bizonyos időközönként szükséges lenne a jogosítvány teljes megújítása, azaz a vizsgák letétele. Harmaduk bevallotta, hogy ha ma kellene letennie a vizsgákat, nem tudná megcsinálni.

Sokan és sokat hibázunk az utakon, ami életekbe is kerülhet. Pár kisebb hiba vagy egy nagy, és máris összegyűlt a 18 büntetőpont, ami elég ahhoz, hogy a vezetői engedélyt bevonják. A kutatásból kiderült, hogy százból nyolc válaszadónak vették már el a jogosítványát. Saját magunk és mások biztonsága érdekében érdemes időnként vezetéstechnikai tréningen részt venni, vagy gyakorlatban felfrissíteni a tudásunkat, főleg abban az esetben, ha évek óta nem vezettünk – írta a Használtautó.hu közleményében.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Szomjas volt, betört

Géza

Beperli a 444-et a Hit Gyülekezete vezetője

Géza

Eltűnt a 13 éves Evelin Budapesten. Rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------