Image default
Programinfó

Szarvasgomba ünnepre készülnek

hirmagazin_2015-08-09_121049

Szarvasgomba-kereső kutyák versenye, játékos gombakeresés, vásár, térzene, kiállítás, szakmai előadások és ingyenes kóstolók is várják azokat, akik az augusztus 15-i hétvégén ellátogatnak a Jásziványi Szarvasgomba Ünnepre.

Bagi István, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy a jásziványi önkormányzat, a környék szarvasgombászai és civil szervezetek által szervezett egész napos, ingyenes rendezvényen minden ételbe – a reggeli omlettől a délutáni fagylaltig – szarvasgomba kerül.

A szakmai előadásokon a szarvasgomba felhasználása mellett téma lesz a szarvasgombagyűjtés hazai szabályozása, valamint a jászságbeli termesztés technológiája és lehetőségei. A rendezvény második napján, augusztus 16-án az érdeklődők kutyás keresési bemutatóval egybekötött látogatást tehetnek Magyarország egyik első, föld alatti gomba termelésére szolgáló erdejében is.

Bagi István kitért arra, hogy Jásziványban található Közép-Európa egyik legbővebben termő szarvasgomba élőhelye, a településen került elő 2014. július 25-én Magyarország eddigi legnagyobb, eredetileg csaknem 1,3 kilogrammos nyári szarvasgombája, amely a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tekinthető meg.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

SzakMÁzz! kiállítást rendez a fővárosi kormányhivatal

Géza

Kétéves a megújult Várkert Bazár!

info

Húsvéti programmal pénteken nyit a Sóstói Múzeumfalu

info