Hirmagazin.eu
Főoldal » Szanyi bejegyzése akár bűncselekmény is lehet?
Belföldi hírek

Szanyi bejegyzése akár bűncselekmény is lehet?

A Btk. büntetni rendeli azt, aki a kommunista rendszer által elkövetett, emberiesség elleni cselekmények tényét kétségbe vonja vagy azokat igazolni törekszik – vetette fel Szanyi Tibor botrányos bejegyzése kapcsán a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Aki kétségbe vonja október 23. forradalmi, ünnepi mivoltát, az valójában Magyarország alkotmányos rendjének alapját kérdőjelezi meg – mondta Szánthó Miklós, akit annak kapcsán is kérdezett a lap újságírója, hogy a hétvégén Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő, az „Ünnephez” közeledvén felvezetéssel, az amerikai Life fotóját tette közzé, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott férfit ábrázol.

Jogilag aggályos, politikailag vállalhatatlan

Jogi szempontból az ilyen megnyilvánulások a gyakorlat alapján vélhetően beletartoznak a szólásszabadságba, viszont politikai szempontból nincs mit csodálkozni, hiszen az MSZP a rendszerváltás óta – a nyilvánvaló személyi, szervezeti és eszmei összefonódások miatt – nem tud mit kezdeni ’56 örökségével, és ennek csak egy újabb megnyilvánulása Szanyi megjegyzése, mondta el az Alapjogokért Központ vezetője, aki azt is kifejtette:  mindennek fényében teljesen hiteltelen a demokrácia vagy jogállamiság melletti kiállás egy olyan párt vagy politikus részéről, aki relativizálni próbálja az ’56-os hősök örökségét. Az MSZP mint az MSZMP jogutódja osztozik az elődszervezete felelősségében – hangsúlyozta. Az MSZP vezetése részéről is elhatárolódtak Szanyi – utólag „finomított” – megnyilvánulásától.

Forrás: magyarhirlap

Képek: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Anyáznak a budapesti autósok: az üres új biciklisáv miatt dugó van a körúton – videó

Géza

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti Kárpát-medencei utazási programját

info

Bagolyrekord Magyarországon

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!