Image default
Külföld

Szándékosan hajtott a tömegebe a Las Vegas-i ámokfutó

forrás: AP

A nő autójával felhajtott a járdára. Egy ember meghalt 37 megsérült.

Szándékosan hajtott a járókelők közé az a nő, ki autójával több embert elgázolt a járdán Las Vegas zsúfolt főutcáján – közölte a helyi rendőrség. A nő az út különböző pontjain kétszer vagy háromszor is az emberek közé hajtott. Szemtnúk szerint az első gázolásnál legalább óránként 50-60 kilométeres sebsséggel csapódott a tömegbe.

Szándékosan hajtott a tömegebe a Las Vegas-i ámokfutó
Rendőrök a Las Vegas főutcáján történt gázolás helyszínén 2015. december 20-án. Egy ember életét vesztette, harmincheten megsérültek, miután egy nő a járókelők közé hajtott a Las Vegas Boulevard szállodákkal és kaszinókkal teli részén, a Stripen. (MTI/AP/John Locher)

Egy ember meghalt, harmincheten megsérültek, többek állapota súlyos a gázolás áldozatai közül hétnek válságos az állapota. Az autót vezető nőnek nem esett baja, de azt még vizsgálják, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert. Az autóban ült egy 3 éves gyerek is, ő is épségben megúszta az ámokfutást.

A tragédia a Las Vegas Boulevard szállodákkal és kaszinókkal teli részén, a Stripen, épp a Planet Hollywood Resort and Casino nevű szálloda és kaszinó mellett történt, ahol a Miss Universe szépségverseny zajlott.

A Las Vegas-i egyetemi kórház szóvivője, Danita Cohen elmondta, hogy a szerencsétlenség áldozatai közül sokan franciául beszélnek, így valószínűsíthető, hogy a városba látogató turisták – tette hozzá.

 

Hasonló hírek

Teherautóval ütközött egy utasszállító a Los Angeles-i reptéren, sérültek

Edit

Salvini magyarázatot vár Párizstól

Géza

Erős földrengés volt Indonéziában tegnap este

Géza