Hirmagazin.eu
Főoldal » Számosz, Leszbosz, Híosz – Nem bírják tovább! – videók
Külföld

Számosz, Leszbosz, Híosz – Nem bírják tovább! – videók

A szigeten ragadt illegális bevándorlók verbális és fizikai inzultusát is el kellett viselnie a Híoszra érkező görög munkaügyi miniszterhelyettesnek.

Az athéni kormány szigorított a menedékjoghoz jutás feltételein, így a menekültek reményüket vesztették. Eközben az egyébként is rossz körülményeik tovább romlottak a durván túlzsúfolt táborokban.

Mintegy 42 ezer menedékkérő tartózkodik jelenleg az égei-tengeri szigeteken. Híoszon 1300 férőhelyre több mint 6 ezer jut. Leszboszon a 4600 fős kapacitásra több, mint 21 ezer. Leszboszon pedig az ezernél kevesebb ágyon 7600-nál is több migráns osztozik.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint a görög szigetek menekültjeinek 35 százaléka gyerek – többségük 12 év alatti -, 22 százalékuk nő.

A szigeteken élő görögök is nehezen élik meg ezt a helyzetet. Ráadásul úgy érzik, a kormány magukra hagyta őket a problémával.

– Szerda délben tüntetéseket és vezetői gyűléseket is tartunk Számosz és Híosz több településén – mondta el az Égei-tenger északi régiójának kormányzója. A tervek szerint Athénba küldjük a regionális tanácsosokkal tiltakozó levelünket. Valamint az Ügyvédi Kamara vállalta, hogy képvisel minket; keresetet nyújt be közömbösség címén a kormánnyal szemben. Mert jelenleg teljes közönnyel figyelik az itt zajló eseményeket – közölte Kosztasz Mutzurisz.

Számosz polgármestere rávilágít, miből van elegük a helyieknek.

– Az egész szigeten elterjedtek a betörések, lopások, fosztogatások. Európának védenie kellene saját érdekeit is. Kivéve, ha nagyon kényelmesen ücsörög a foteljében a társalgójában, és hagyja, hogy a görög kormány egyedül küszködjön, erőlködjön, főjön a saját levében – fogalmaz Jorgosz Sztancosz.

A munkaügyi miniszterhelyettes úgy látja, a Híoszon meglévő struktúrák nem teszik lehetővé az új menekültügyi törvény végrehajtását. Ugyanakkor kijelentette, a kormány határozott szándéka a szigetekre szorult menedékkérők számának csökkentése.

BasedPoland@BasedPoland

Video from Europe’s largest asylum center (in ) 3 days ago.

Migrants are rioting,setting fires and blocking streets because it’s winter and it’s cold.

They want Greece to move them from the island to the mainland so that they can continue to Germany/Sweden

Embedded video

Twitter-videó:

Hasonló hírek

Bevethetik a Bundeswehrt

Edit

Koronavírus: már négy beteg van Németországban

Géza

Letartóztatták a párizsi terrortámadások másik gyanúsítottját, Abrinit

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------