Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Szakképzés: roham az ingyenes helyekért

Szakképzés: roham az ingyenes helyekért

Hirdetés

 hirmagazin_2015-08-27_112202
A pótfelvételi ponthatárok kihirdetésével már minden felvételiző látja, hogy el tudja-e kezdeni ősszel felsőoktatási tanulmányait, vagy valami másik oktatási formát kell keresnie. Aki az érettségire épülő, iskolarendszerű szakképzést választja, az idéntől már nem egy, hanem két szakképesítést szerezhet meg
térítésmentesen.

Telnek is már a limitáltan rendelkezésre álló helyek.

A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumnál is azt látják, hogy a tanévkezdés közeledtével nőtt meg az érdeklődés, sokan az utolsó napokra halasztják egy jó szakképzés keresését. Az intézményben az elmúlt évekhez hasonlóan most is a logisztikai ügyintéző, az ügyviteli titkár és az informatikai rendszergazda képzéseiket keresik a legtöbben – tudtuk meg Matlári Gergely igazgatótól.

A szintén szakképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. szerint is azt mutatják a számok, hogy az érettségizett fiatalok közül egyre többen érdeklődnek az OKJ-s képzések iránt. 2010-hez képest ugyanis megnégyszereződött azoknak a fiataloknak az aránya, akik valamilyen szakma elsajátítása mellett döntenek közvetlenül az érettségi bizonyítvány megszerzése után. A jelenség alapvetően az OKJ-s képzések rugalmasságával, a végzettség hasznosíthatóságával és a felsőoktatás hosszú képzési idejével magyarázható.

Azoknak, akik későbbi felsőoktatási tanulmányokban gondolkodnak, fontos szempont, hogy a szakterületi OKJ-s képzés akár 24 többlet- pontot jelenthet a felsőoktatási felvételi során, ráadásul az OKJ-s képzés ideje alatt nem fogynak a felsőoktatásban felhasználható állami ösztöndíjas szemeszterek.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: