Főoldal » Szakértő: Évi nyolcvan millióért tört ki a káosz a baloldalon
Belföldi hírek

Szakértő: Évi nyolcvan millióért tört ki a káosz a baloldalon

Teljes a káosz az ellenzéki térfélen – mondta a Párbeszéd parlamenti frakciójának Bősz Anett liberális képviselő kilépése nyomán várható megszűnéséről Deák Dániel politológus az M1 csatornán péntek este. Hozzátette, a Liberálisoknak állítólag felajánlott évi 60 millió forint egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek.

Budapest, 2017. december 22.
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke (b), Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje (k) és Molnár Gyula, az MSZP elnöke (j) a Békét, biztonságot és egy boldogabb Magyarországot 2018-ra! címû sajtótájékoztatón a budapesti Vörösmarty téren 2017. december 22-én.
MTI Fotó: Mónus Márton

Az ellenzéki pártok egymásnak estek, meghazudtolják egymást. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, hogy a szocialisták nem is tudtak arról a megállapodásról, amit februárban Molnár Gyula pártelnökként, Karácsony Gergely pedig miniszterelnök-jelöltként kötött Fodor Gáborral, a Liberálisok elnökével arról, hogy évi 60 millió forintot kapnak az MSZP-től, holott mindkettőjük aláírása ott a megállapodáson – mutatott rá a szakértő.

Ha az MSZP elnöksége, választmánya valóban nem tudott erről, akkor megszűntek pártként működni

-fűzte hozzá.

Ez egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek. De az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap, továbbá az sem érdeke, hogy a Párbeszéd “elvigye a show-t” a parlamentben

-magyarázta a szakértő.

Forrás/fotó: MTI

Hasonló hírek

“Felvértezést ad az új nemzeti konzultáció a kormánynak”

Géza

Biztonságpolitikai kockázatot jelentenek a migránsok között található dzsihadisták

Edit

Koszorúzással, díszlövéssel tisztelegtek a magyar hősök emléke előtt

info