Image default
Időjárás

Szakadatlan eső, viharos szél, havazás – erre figyelmeztetnek a meteorológusok

Fokozatosan szűnik a csapadék hétfőn, de napközben még többfelé eshet eső, a magasabb területeken akár hó is. Sokfelé viharossá erősödik a szél.

Hétfő délelőtt még országszerte kell ismétlődő esőre, záporra számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet – közölte az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján.

Kiemelve, hogy kezdetben az Alpokalja, illetve a Bakony csúcsain, később az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, sőt havazás is előfordulhat. 

Sokfelé lesz erős, helyenként viharos a szél. Az északias szelet a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain és északkeleten (Zemplén, Bodrogköz térségében) gyakran akár 60-75 kilométeres sebességű széllökések kísérik. Estére a legtöbb helyen 60 kilométer alá mérséklődik a szél. Emiatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

A címlapfotó illusztráció.

hirado

 

Hasonló hírek

Deres a hajnal

Géza

Visszatér a kánikula! Nézd meg, hol!

Géza

Figyelem! A 3 cm átmérőjű jég-golyócskák és hatalmas jégeső mellé, 80 km/h-s viharral csap le az ítéletidő az országra! 7 megyére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat! (OLvasd el és nézd meg!)

Géza