Image default
Kultúra

Szakácsi Sándorra emlékezik ezen a héten az M3 retrócsatorna

A csa­torna min­den héten meg­em­lé­ke­zik egy neves mű­vész­ről. Ezen a héten a 2007-ben el­hunyt szí­nész film­jeit ve­tí­tik majd az adón.

Kortársai állították, hogy Szakácsi Sándor későn érő típus, mert bár a főiskolán ügyeletes zseninek számított, kiugrása mégis éveket váratott magára. Szerepek mentek el mellette, míg végre a sikeres beugrások meghozták a munkával és tehetséggel kiérdemelt népszerűséget.

Az Evita, a Sztárcsinálók és a Kőműves Kelemen kirobbanó sikert hozott számára.

Szakácsi Sándorra emlékezik ezen a héten az M3 retrócsatorna
Fotó: YouTube

Egy időben több színház vendégművészeként folyamatosan láthatta a közönség a legkülönfélébb szerepekben. Jellegzetes orgánuma miatt a szinkronstúdiók is szívesen foglalkoztatták a művészt, aki világsztároknak (Terence Hill, Mel Gibson, Tom Hanks, Richard Chamberlain) kölcsönözte bársonyosan kellemes hangját.

Az Amerikai komédia című filmet hétfőn 21.20-tól tekinthetik meg az M3 nézői. Kedden 21.20-tól A sárkány menyegzője látható. Szerdán 21.20-tól A fészek melegét, 22.40-től pedig a Peer Gynt című tévéfilmet tűzi műsorára az M3 retrócsatorna Szakácsi Sándor szereplésével.

Csütörtökön 21.20-tól a Nász a hegyen, 22.25-től pedig Az álommenedzser első része látható. Pénteken 21.15-től a Néhány első szerelem történetét, 22.20-tól pedig Az álommenedzser második részét vetíti a csatorna. Szombaton a Lumpáciusz Vagabunduszt 12.10-től, a Nincs többé férfi című művet 18.30-tól, a Hajnalban, délben, este… című tévéjátékot 20.10-től és a Csontváry – avagy a világhódító hun című filmet 22.40-től követhetik.

A Vers mindenkinek című műsor vasárnap 12.10-től és 13.10-től jelentkezik Szakácsi Sándor előadásával. A Sobri című játékfilmet 19.55-től, a Karácsony angyalai című irodalmi műsort pedig 21.30-tól láthatják az M3 csatornán.

Hasonló hírek

Operett- és musicalgálával indul 2016 az Operettszínházban

Edit

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain (+videó)

Géza

Mezei Erzsébet délvidéki grafikusművész képeiből nyílik kiállítás

info