Hirmagazin.eu
Főoldal » Szabó Gyula özvegye: máig mindent megbeszélek férjemmel
Bulvár

Szabó Gyula özvegye: máig mindent megbeszélek férjemmel

Budapest — Egyszerre felemelő és szívbemarkoló pillanat! A család jelenlétében leleplezték azt a Szabó Gyulát (†83) ábrázoló portrészobrot, amelyet a Klauzál Gábor Művelődési Központban állított a budafoki önkormányzat.

A 2014-ben elhunyt, Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész özvegye és gyermekei meghatódva követték az eseményeket, Pálma asszony pedig elárulta: a mai napig megbeszéli férjével az élet nagy eseményeit.

Egykori otthonuk falán emléktábla őrzi a Nemzet Színészének emlékét / Fotó: Instagram

– A tévét kapcsolgatva óhatatlanul is belefut az ember egy-egy filmbe, amelyben ő az egyik szereplő vagy a szinkronhang. Mindig mosolyt csal az arcomra az ilyen, a Columbónál rendszeresen el is időzöm és figyelem, hogy elhangzanak-e azok a mondatok, amelyeket anno nekem rejtett el benne, mert volt ilyen ám! – mesélte nevetve Pálma, aki 27 évig volt hű társa az ország mesemondójának, és hatalmas örömmel tölti el, hogy ennyien emlékeznek a szeretett férjére.

Persze, neki a férj, a társ, gyermekei édesapja marad mindig is, akivel olyan jó lenne megosztani a mindennapokat.

– Szoktam nosztalgiázni, elmélyülök egy-egy emlékben, sőt, néha hangosan is kimondom, amit neki szánnék. Amikor kimegyek a temetőbe, mindig elmesélem neki életünk történéseit, beszélgetünk – vallotta be Szabó Zsófi édesanyja, aki unokájának, Mendelnek is sokat mesél a „papáról”. – Annyira édes az unokám, ha meghallja a Magyar népmeséket, akkor felkiált, hogy az a papa, de képről is felismeri, Gyuszi része az életének.

A 2014-ben elhunyt Szabó Gyula rajongásig szerette feleségét, Pálmát és lányát, Zsófit / Fotó: RAS-archív

A színművész özvegye elmesélte, mennyire jó a kapcsolat Szabó Gyula első házasságában született gyermekeivel, Attilával és Melindával is.

Rengeteg jó történetet mesélnek abból az időből, amikor én még nem ismertem őt – árulta el. – Jókat nevetünk, amikor előjönnek ezek a sztorik. Tényleg mindenkinek hiányzik, de jó felidézni ezeket a pillanatokat.

Továbbviszi az örökséget

Szabó Zsófit is meghatotta, hogy az otthonukul szolgáló kerületben emléket állítanak édesapjának.

– Ő a magyar kultúra része, de nekem az édesapám volt, aki imádott ezen a környéken élni. Emlékszem, ha bementünk egy boltba, mindenkit úgy köszöntött, mintha a családtagja lenne. Szerették őt, miatta még azt is megengedték, hogy a játékboltban ne csak vásároljunk, hanem játszótérnek használjuk – árulta el az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője, aki színészként viszi tovább édesapja örökségét.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Grnák László

Hasonló hírek

Demcsák Zsuzsa beismerte: a gyerekei előtt is verte a volt férje

Mazsi

Mi történt? Korlátozta fellépéseit a Neoton!

Mazsi

Az egész világ arra kíváncsi, mi folyik Justin Bieber és Kourtney Kardashian közt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------