Hirmagazin.eu
Főoldal » Szabadság, egyenlőség, gumilövedék. Ez volt a 10. francia tüntetés
Külföld

Szabadság, egyenlőség, gumilövedék. Ez volt a 10. francia tüntetés

Ezúttal vidéken jóval többen voltak, mint Párizsban. Toulouse-ban rekordot döntöttek, ott közel 10 ezren demonstráltak Marcon rendszere ellen.

Ez lesz az utolsó sárga mellényes tüntetés Franciaországban? –kérdeztük délelőtt, tekintettel arra, hogy a mozgalom egyik arca, Eric Drouet, a “La France en colere” /A dühös Franciaország/ Facebook-csoportjában mindenkit arra kért, hogy vigyen magával egy virágot vagy egy gyertyát a halottak és az áldozatok tiszteletére. Az eddigi tüntetések során ugyanis tízen haltak meg, leginkább közlekedési balesetekben.

A menet ma a párizsi Invalidusok terétől indult el és a politikai hatalmat szimbolizáló épületek között haladt. Ugyanúgy, mint eddig, Macron elnök lemondását követelték és többször is elénekelték a himnuszt.

A menet élén vonuló sárga mellényesek egy nemzeti színű lepelre azt írták fel: “Rendőrök, ne lőjetek, a gyerekeink jövője miatt vagyunk itt.”

Egy másik táblán a köztársasági elnök irodájában kifüggesztett festményen a köztársasági szimbólumáról, a Marianne-ról készült alkotásának reprodukcióján a francia nemzeti jelszót (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) a tüntetők úgy módosították, hogy Szabadság, Egyenlőség, Gumilövedék.

Szabadság, egyenlőség, gumilövedék. Ez volt a 10. francia tüntetés

Az Opinion Way közvélemény-kutató szerint a lakosságnak még mindig 56 százaléka támogatja a sárga mellényeseket – írta a LeFigaro.

A párizsi tüntetéssel egyidőben fél kettőkor már azt írta a lap, hogy utcára mentek az emberek Limoges, Pau, Havre, Strasbourg, Laval, Rennes, Caen, Rouen és Lille városában, de ezeken a helyen nem voltak túl sokan, csupán 1000–2500-an. Ettől még mindenhol voltak kisebb összetűzések, rendőrrohamok és könnygázfelhők, mint például Caen-ben.

Szabadság, egyenlőség, gumilövedék. Ez volt a 10. francia tüntetés 1

Estére kiderült, hogy ma a legtöbben, mintegy 10 ezren Toulhouse-ban tiltakoztak, ahol megjelent Maxime Nicolle, a mozgalom egy másik alakja is. Ennyien ott még soha nem tiltakoztak, sőt ott többen voltak, mint Párizsban, ahol a tüntetők száma valahol a 6-7000 körül mozgott.A lap szerint a sárga mellényesek világosan látják, hogy Macron három hónapra tervezett nemzeti konzultációja csak időhúzás a EP-választások előtt.

Szabadság, egyenlőség, gumilövedék. Ez volt a 10. francia tüntetés 2

Ezzel együtt, a hivatalos adatok szerint ma egész Franciaországban délután kettőkor mindössze 27 ezren tiltakoztak a rendszer ellen és annak ellenére, hogy ez a /hivatalos/ szám még növekedhetett estig, a mozgalom lassú kifulladását jelzi. Ez egyelőre még nem a vég, bármilyen eseménytől később még erőre kaphat, mert ebben a társadalmi rétegben a dühöt kiváltó okok nem szűntek meg.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Brit védelmi miniszter: rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

info

Élnek a két éve elrabolt diáklányok – Videóval jelentkeztek a terroristák

Edit

Már gyógyszerrel menti koronavírusos betegei életét a virológia fenegyereke

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!