Image default
Külföld

Szabadon ölhetek! Ali három katonát is leszúrt, de nem ítélték el

Három éve húzódik a muszlim férfi ügye, aki azért akart ölni, mert a kanadai katonák muzulmán országokban is tevékenykednek. Most két napos eltávozásokra mégis elengedik.

Három katonát szúrt le egy hatalmas konyhakéssel az alábbi képen látható Ayanle Hassan Ali egy torontói toborzóirodában. Amikor letartóztatták, arra hivatkozott, hogy azért akarta megölni őket, mert a kanadai katonák muzulmán országokban is tevékenykednek, így tehát Kanadában is ellenségnek tekintette őket.

Az ügyészség kilenc vádpontban találta őt bűnösnek, beleértve a három gyilkossági kísérletet amelyeket „terrorista csoport javára” követett el. Tavaly májusban azonban a bíró megállapította, hogy ez nem bizonyítható, ezzel szemben a férfi skizofréniában szenved, ezért részint nem büntethető, részint pedig egy zárt intézményben helyezték el. Legutóbb az Ontario Felülvizsgálati Testülete (ORB) azt állapította meg, hogy a kezelés során sokat javult az állapota és megengedték neki, hogy a Hamilton pszichiátriai kórházból az utca túloldalán lévő mohawki egyetemi kollégiumba kerüljön. Mikor ez kitudódott, a döntés ellen egyaránt tiltakoztak az egyetemi oktatók, a hallgatók és azok szülei.

Sőt, a múlt hónapi ORB-meghallgatáson mindenki egyetértett abban, hogy a mentálisan beteg ember továbbra is „komoly veszélyt” jelent a közösség számára, mégis engedélyezték, hogy a kórház felelősségére Ali szabadon sétálhat 48 órán keresztül Dél-Ontarióban egy érte felelős személy kíséretében.

Dr. Gary Chaimowitz pszichiáter szerint ez nagyon veszélyes engedmény, mert a férfi továbbra is ellenségének tartja a katonákat. De az is igaz, hogy az interneten olyan üzeneteket is kapott amely szerint a fegyveres testület tagjai figyelik a mozgását. Ayanle Hassan Ali azonban mostantól még a családtagjainak meglátogatására is jogosult Torontóban, ha arra a pszichiátriai kórház engedélyt ad.

„Szabadon ölhetek. Zöld lámpát kaptam az ölésre”– írta Ali naplójában, a Torontosun szerint.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Manhattan háromszorosa az a jéghegy, amely elszakadt Antarktikától – VIDEÓ

Mazsi

Trump gratulált Boris Johnsonnak megválasztásához

Géza

Szerbián eddig 600 ezer migráns vonult át

Edit