Főoldal » Szabadon engedett a Boko Haram 82 iskolás lányt
Külföld

Szabadon engedett a Boko Haram 82 iskolás lányt

Fogolycsere keretében engedett szabadon a Boko Haram nigériai szélsőséges szervezet 82 lányt a három évvel korábban elraboltak közül – közölte a nigériai kormány.

Nigériai illetékesek szombaton este jelentették be, hogy a Boko Haram a kormánnyal folytatott tárgyalásokat követően szabadon engedett 82 fiatal lányt azok közül, akiket még 2014 áprilisában raboltak el Chibok városából. A hírt később Muhammadu Buhari államfő is megerősítette.

Az elnöki palota közölte, hogy a túszok “hosszas tárgyalásokat követően” nyerték vissza szabadságukat, cserébe három feltételezett Boko Haram-tagért, akiket a hatóságok tartottak fogva. A lányok várhatóan vasárnap érkeznek meg a fővárosba, Abujába, ahol az elnök személyesen fogadja őket.

Az államfő köszönetet mondott külföldi segítőknek, köztük a svájci kormánynak, a Vöröskeresztnek és más helyi és nemzetközi nem kormányzati szervezeteknek. A szélsőséges iszlamista ideológiát követő Boko Haram 276, többségében keresztény iskolás lányt hurcolt magával az ország északi részén található Chibokból 2014 áprilisában. A foglyokat arra kényszerítették, hogy térjenek át az iszlám vallásra, sokakat közülük házasságra kényszerítettek és teherbe ejtettek elrablóik.

A tömeges emberrablás világszerte ráirányította a figyelmet a szervezet kegyetlenkedéseire, a közösségi médián keresztül a kiszabadításukat sürgető kampányhoz szerte a világban számtalan híres személyiség is csatlakozott. Bár korábban már több tucatnyian kiszabadultak, vélhetően több mint száz lány van még mindig a szélsőségesek fogságában.

MTI

Hasonló hírek

Visszafordítják a menekülteket a La Manche-csatornánál (videó)

info

Koronavírus – Meghozta a drasztikus döntést Románia

Mazsi

Megvannak a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzői

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------