Image default
Külföld

Svédország a pusztulás felé tart

Választási ígéretével szemben nem lassítja, hanem gyorsítja az országba érkező migrációt a bevándorláspárti baloldali kormány Svédországban. Nemcsak a családegyesítéseket könnyíteni meg a szocdem kabinet, hanem az Iszlám Állam terroristáinak a rokonait is szívesen látná.

Egy új jogszabály értelmében azok is élhetnek majd a családegyesítés jogával, akik nem kaptak menekültstátuszt az országban. Morgan Johansson migrációügyi miniszter szerint ez a jogszabály erősítheti a bevándorlók integrációját a skandináv országban, de azt már nem magyarázta el, hogy miért.

“Úgy gondolom, ez egy nagyon jó humanitárius üzenet, mivel a Svédországban lévő, de még menedékjogot nem kapott férfiakkal olyan nők és gyerekek jönnek majd, akik még különféle táborokban vannak” – mondta a miniszter, és szavaiból is egyértelműen kiderült, hogy

az elmúlt években nagyrészt férfiak érkeztek az országba, akik sok esetben szándékosan hagyták hátra a családjuk többi részét.

Svédország a pusztulás felé tart

Egy másik csoportot az úgynevezett kísérő nélkül érkezett gyermekek adják, azonban többükről mára már kiderült, hogy egyáltalán nem gyerekek, hanem már rég felnőttek.

Morgan Johansson az új jogszabályok bevezetése miatt meglehetősen nagy önellentmondásba keveredett, mivel aválasztási ígérete valóban az volt a kormánynak, hogy csökkenti az országba érkező bevándorlók számát. A miniszter el is mondta nyilvánosan, hogy csökkent a beérkezők száma,

azonban ez nem felelt meg a valóságnak.

A Svéd Bevándorlási Hivatal adatai szerint minden idők harmadik legtöbb tartózkodási engedélyét 2018-ban adták ki (132 696 fő).

Stefan Lövfen bevándorláspárti szocdem kormányfő arról beszélt, hogy

nem fogják elvenni azon svédek állampolgárságát, akik korábban az Iszlám Állam kötelékében harcoltak,

és most vissza akarnak térni a skandináv államba.

Svédország a pusztulás felé tart 1

Magnus Ranstorp a kormányfői nyilatkozattal kapcsolatban arról beszélt, hogy nemcsak az ISIS harcosai jelentenek komoly biztonsági kockázatot, hanem az is, ha a családtagjaik velük együtt térnek vissza a skandináv államba.

A terrorizmus-szakértő szerint  az Iszlám Állam keretein belül

a családtagok is komoly kiképzést kaptak, és a gyerekeket is megtanították a fegyverhasználatra, identitásuk egy jelentős része az ISIS-hez kötődik.

Svédországban 1975 óta a szexuális bűncselekmények száma 1666 százalékkal emelkedett. A skandináv államban tavaly mintegy 1,54 millió bűncselekmény történt, és ez 2 százalékos növekedés 2017-hez képest.

A nőkkel szembeni támadások aránya 3 százalékkal nőtt 2017-hez képest, míg a gyerekekkel szembeni támadások száma 1 százalékkal emelkedett.

A bejelentett nemi erőszakok száma 8 százalékkal nőtt 2018-ban, míg a gyerekek esetében ez a szám 13 százalékkal emelkedett.

A felnőtt nők esetében 6 százalékos emelkedést, míg a felnőtt férfiak körében 7 százalékos csökkenést regisztráltak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Migráns üzenete a svéd miniszterelnöknek: ha nem ad a svéd kormány, akkor elvesszük ami kell…

Mazsi

Oszama bin Láden testőre segélyt kap Németországban

Mazsi

Elárasztották a migránsok Bécs belvárosát is – VIDEÓ

Mazsi