Image default
Külföld

Svájc lépett: 3 millió forint bírság jár a burkáért!

A svájci tar­to­mány­ban el­fo­gyott a tü­re­lem. Jú­lius el­se­jé­től azon­nali ha­tállyal be­til­tot­ták a nők szá­mára az egész tes­tet el­ta­karó ru­há­zat vi­se­lé­sét…

Svájc lépett: 3 millió forint bírság jár a burkáért!

A burka olyan muszlim női viselet, amely az egész testet elfedi, beleértve az arcot is. A legszigorúbb szabályokat betartó muszlimok körében a nők csak otthonukban vehetik le a burkát, saját családjuk jelenlétében. Ez azt is jelenti, hogy az utcákon, közterületeken egyéb helyeken kénytelenek burkát viselni. Svájc egyik tartományának most ebből lett elege, július elsejétől azonnali hatállyal betiltotta a burka viseletét.

Nem érdemes az új törvénynek ellenállni, mivel a jogszabály azt mondja ki, hogy aki ezután vét a “burkatörvény” ellen, annak akár 9200 eurót, vagyis mintegy 3 millió forintos bírságot kell fizetnie – írja a krone.at. A tartomány vezető politikusai most azért harcolnak, hogy az egész ország területén tilos legyen a muszlim viselet. Az olasz nyelvű Ticino tartományban nem is az ott lakók, hanem a turisták miatt kellett tiltórendeletet bevezetni. Ticinóban ugyanis alig laknak muszlimok, viszont annál több burka viselő turista jár oda.

A lakosok alapvetően egyetértenek az új törvénnyel, viszont a turistákból élők háborognak. Szerintük ugyanis így biztosan elkerülik majd őket a hithű muszlimok,ami azért is külön veszteség, mert a Ticinóba járó muszlim turisták igen tehetősek.

Nem csak Svájcban, hanem például egész Franciaországban tilos a burka hordása 2014 óta.

Léteznek olyan feltételezések, amik szerint a tavalyi párizsi terrorcselekmények is annak köszönhetőek, hogy betiltották a ruhadarabot.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Az iszlamista terrorizmus elleni egységet állít fel a „német FBI”

Géza

Megtört a jég: szívszorító titkokat árult el a család Michael Schumacherről

Géza

Szemétlerakókra bukkantak a római katakombákban

info