Főoldal » Súlyosan megbetegedett Gyurcsány Ferenc lánya – a politikus most személyesen is érintett lett egy komoly problémában, ki is akadt
Bulvár

Súlyosan megbetegedett Gyurcsány Ferenc lánya – a politikus most személyesen is érintett lett egy komoly problémában, ki is akadt

Komoly betegséget szedett össze Gyurcsány Ferenc lánya, Anna. Apja facebook-posztjából kiderül, hogy lázas betegen fekszik, kezdődő tüdőgyulladással.

A politikus eléggé kiakadt, hogy az új szabályozás miatt ő nem tudta kiváltani neki a gyógyszerét, a beteg Annát kellett elvinni a patikába érte. Ez a szabályozás az e-receptekkel kapcsolatban azonban nem csak őt érinti, hanem gyakorlatilag mindenkit.

Gyurcsány Ferenc így ír a történtekről:

“Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál.

Így teszünk.

Patika. Szokásos délutáni forgalom, lassan sorra kerülök. Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma. Patikus mondja: ez nem lehetséges.

Mi nem az? – kérdezem.

Nem adhatom oda a gyógyszert – mondja a patikus.

Miért? – kérdezem én.

Csak személyesen lehet átvenni, jön a válasz.

Dehát lázasan fekszik – replikázom.

Ez a szabály – mondja szenvtelenül a patikus.

Lágyan kérem, érvelek. Itt a személyi igazolványa, az enyém is, láthatja, hogy a lányom, ha kell hozom meghatalmazást.

De nincs pardon. Nem lehet. Így szól a szabály. Hozzak hagyományos papír alapú receptet, akkor odaadja, vagy menjek el egy okmányhivatalba, es onnan hozzak valami hivatalos papírt.

Ezen a ponton feladom.

Megértem, hogy ebből így nem lesz gyógyszer. Nem is lett.

Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik és Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert.

Persze a szabályokat tartsuk be. De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete. Gondolkodom, mi lehet az oka ennek a szigornak. Mert valami csak van. Nem jövök rá.

Mi az Isten ez?

E-recept csak személyes átvétellel.

“Kígyónak lábsó,

Madaraknak fogsor,

Diktál a beteg,

Írja a doktor.”

Üdv doktor Bubó világában.

De a rajzfilmen legalább szórakoztam.

Most meg velünk szórakoznak.”

Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye,…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. január 23., csütörtök

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Az egész ország várja, hogy VV Fanny gyilkosa, vagy gyilkosai!! rendőrkézre kerüljenek! Fordulat az ügyben!

Géza

A szépség és a szörnyeteg

info

A fürdőruhás Pippa hátulról férfinak látszik – Fotók

info